Lezers AutoExpress roepen Lexus voor het vierde jaar op rij uit tot beste automerk in Groot-Brittannië

Lezers AutoExpress roepen Lexus voor het vierde jaar op rij uit tot beste automerk in Groot-Brittannië


Lezers AutoExpress roepen Lexus voor het vierde jaar op rij uit tot beste automerk in Groot-Brittannië


  • Lexus-rijders waarderen aandrijflijn, design en kwaliteit
  • Lexus RX, IS en CT goed voor klasse-overwinningen
  • AutoExpress: Lexus bewijst dat het precies weet wat klanten willen

Bij het jaarlijkse Driver Power-onderzoek van het Britse automagazine AutoExpress is Lexus voor de vierde keer op rij als beste merk uit de bus gekomen. Naast de overall-titel was Lexus ook goed voor diverse klasse-overwinningen.

Lees verder

Het AutoExpress Driver Power-onderzoek draait om ervaringen en meningen van duizenden lezers, die in het desbetreffende jaar een auto hebben aangeschaft. Daarmee is het een perfecte graadmeter voor de mate van klanttevredenheid.

Klasse-overwinningen en podiumplaatsen

Lexus kwam op alle fronten sterk uit de bus. Zo behaalde het eerste plaatsen in de categorieën motor en versnellingsbak, exterieur en betrouwbaarheid en bouwkwaliteit. Op de criteria veiligheid en interieur was Lexus goed voor de tweede plaats en ook voor rijgedrag was er een podiumplaats (3e).

Ook individuele modellen scoren hoog

In het onderzoek beoordeelden rijders ook individuele modellen. De Lexus RX was daarbij goed voor de eerste plaats in het segment van non-plug-in hybride modellen en een derde plaats in de overall-modellenranking. De Lexus IS prolongeerde zijn titel in het compacte executive-segment en de Lexus CT werd uitgeroepen tot beste premium compact-model.

Het hoofdredactionele commentaar

Steve Fowler, hoofdredacteur van AutoExpress, zei het volgende over de uitstekende scores van Lexus: “Veel merken kunnen jaloers zijn op deze prestaties, maar de opeenvolgende overwinningen van Lexus zijn geen toeval: het merk bouwt kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare auto’s. Daar komt bij dat eigenaren lovend zijn over het design, het interieur én het rijgedrag van de modellen. Lexus bewijst dat het precies weet wat de klanten willen en springt daar perfect op in.”

Overwinning past in het beeld

De overwinning van Lexus in het AutoExpress-onderzoek staat niet op zichzelf. Eerder dit jaar won Lexus ook de What Car? Betrouwbaarheidsaward 2020. En bij het jaarlijkse betrouwbaarheidsonderzoek van het Amerikaanse bureau J.D. Power behaalde de Lexus ES de beste score ooit.

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Manager Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles