Lexus ES: beste betrouwbaarheidsscore ooit in de historie van J.D. Power

Lexus ES: beste betrouwbaarheidsscore ooit in de historie van J.D. Power


Lexus ES: beste betrouwbaarheidsscore ooit in de historie van J.D. Power


  • Hoogste score voor de Lexus ES in het 31 jarige bestaan onderzoek
  • Eigenaren van drie jaar oude auto’s spreken zich uit over kwaliteit
  • Topkwaliteit dankzij combinatie van hightech en vakmanschap

Al 31 jaar lang onderzoekt het toonaangevende Amerikaanse bureau J.D. Power de betrouwbaarheid van auto’s in de J.D. Power Vehicle Dependability Study. De uitkomst van de 2020-studie is extra opvallend: nog nooit haalde een auto zo’n goede score als de Lexus ES.

Lees verder

In de betrouwbaarheidsstudie van J.D. Power spreken gebruikers van populaire, drie jaar oude auto’s zich uit over de kwaliteit die ze ervaren. Het gaat om het aantal door consumenten gemelde problemen van de afgelopen twaalf maanden, die eerste eigenaren van auto’s van drie jaar oud ondervonden. Het aantal mankementen per 100 auto’s bepaalt de overall betrouwbaarheid en uiteindelijk de rangorde.

Beste score ooit in historie onderzoek

Op basis daarvan heeft het onderzoeksbureau voor elke auto een eindscore bepaald. Daarbij geldt: hoe lager de score, des te betrouwbaarder een auto. Het gemiddelde voor alle auto’s kwam bij deze editie uit op 134. De Lexus ES liet een score van 52 voor zich noteren, de beste score ooit in de 31-jarige historie van het onderzoek. De Lexus ES 300h is sinds 2019 in Nederland leverbaar.

Kwaliteit als kerneigenschap

Lexus streeft in alles naar perfectie. Daarvoor zet het een unieke combinatie van technologie, kwaliteit en vakmanschap (Takumi) in. Het uitzonderlijke kwaliteitsniveau wordt in Nederland nog eens onderstreept door vijf jaar garantie tot 200.000 kilometer voor elke nieuw verkochte Lexus.

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Manager Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles