Kwaliteit bevestigd: Lexus wint What Car? Betrouwbaarheids-award

Kwaliteit bevestigd: Lexus wint What Car? Betrouwbaarheids-award


Kwaliteit bevestigd: Lexus wint What Car? Betrouwbaarheids-award


  • Voor de derde keer op rij: Lexus meest betrouwbare automerk
  • Ook Lexus modellen van 6-15 jaar oud blijken zeer betrouwbaar
  • Onderzoek bevestigt ook de duurzaamheid van de zelfopladende hybridetechnologie

Lexus is door het gerenommeerde Britse platform What Car? onderscheiden met de Betrouwbaarheids-award 2020. Deze uitslag bevestigt ook de buitengewone duurzaamheid van de zelfopladende hybride-technologie. Inmiddels is maar liefst 96% van alle in West-Europa verkochte Lexus-modellen hiermee uitgevoerd.

Lees verder

What Car? organiseert elk jaar een groot betrouwbaarheidsonderzoek. Daarbij kwam Lexus voor het derde achtereenvolgende jaar als beste fabrikant uit de bus. De Lexus CT 200 was zelfs goed voor een 100%-score. Dat betekent dat eigenaren van een Lexus CT 200 van maximaal vijf jaar oud in de enquête aangaven dat hun auto in de afgelopen 12 maanden geen enkel mankement had vertoond. Met een score van 99,7% was ook de Lexus NX goed voor een topklassering.

Ook op langere termijn op en top betrouwbaar

Steve Huntingford van What Car? Is vol lof over de prestaties van Lexus: “Het merk is de overtuigende winnaar van de Betrouwbaarheids-award 2020. In de categorie modellen van 0-5 jaar oud behaalde Lexus met 99% een bijna perfecte score. Ook de score van 93,3% voor modellen van 6-15 jaar oud toont aan hoe goed Lexus zijn auto’s bouwt. Daarmee heeft Lexus de prijs dik verdiend.”

Ewan Shephard, Directeur Lexus in het Verenigd Koninkrijk nam de Award in ontvangst en zei daarbij het volgende: “Deze prijs bevestigt de kwaliteit die in elke Lexus is ingebouwd. Lexus heeft in Europa een recordjaar achter de rug. Daarbij én in de orderportefeuille zien we dat steeds meer klanten kiezen voor onze zelfopladende hybridetechnologie. En met een uitzonderlijk hoog serviceniveau versterken we de toch al unieke Lexus-ervaring nog eens extra.”

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Manager Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles