Mijlpaal voor Lexus ES: meer dan drie miljoen exemplaren verkocht

Mijlpaal voor Lexus ES: meer dan drie miljoen exemplaren verkocht


Mijlpaal voor Lexus ES: meer dan drie miljoen exemplaren verkocht


  • Lexus ES sinds lancering van merk in 1989 een van de populairste modellen
  • Drie miljoen exemplaren verkocht wereldwijd
  • Sinds vijf jaar in West-Europa verkrijgbaar als ES 300h

De Lexus ES heeft de grens van drie miljoen wereldwijde verkopen gepasseerd. De populairste sedan van Lexus werd 33 jaar geleden samen met de grotere LS 400 gelanceerd in de Verenigde Staten en wordt sinds vijf jaar ook geleverd in West-Europa.

Lees verder

Bestverkochte sedan van Lexus

Op dit moment is de Lexus ES de op één na bestverkochte Lexus aller tijden. Alleen de Lexus RX is populairder, met wereldwijd 3,6 miljoen verkopen. Ook afgelopen jaar stond de Lexus ES op de tweede plek voor het merk, met wereldwijd 167.628 verkopen. Zeven keer passeerde de jaarlijkse verkoop de 100.000 stuks, waaronder vier keer in de jaren 2019-2022.

Comfort, stilte en rust

Sinds de introductie van de Lexus ES in 1989 heeft het model zich gevestigd als een belangrijk model in het E-premiumsegment. Het model is alom geprezen om zijn luxueuze en ruime cabine, toonaangevende comfort, uitzonderlijke stilte en verfijnde en intuïtieve rijgedrag. Met deze kwaliteiten spreekt het model zowel particuliere als zakelijke bestuurders aan.

Lange wielbasis

De huidige generatie Lexus ES is gebouwd op het geavanceerde Global Architecture – K (GA-K) platform. Met zijn lange wielbasis en wielen dicht bij de hoeken heeft de auto veel interieurruimte, terwijl het platform ook een lage motorkap en een vloeiende daklijn mogelijk maakt.

Sinds 2018

Vijf jaar geleden werd de Lexus ES geïntroduceerd op de West- en Midden-Europese markten als de ES 300h, met de soepele, krachtige en efficiënte vierde generatie hybride aandrijflijn. Op andere markten wordt de ES ook geleverd met verschillende benzinemotoren: de ES 200, de ES 250 en de ES 350.

Modeljaar 2023

Met de modeljaarupdate voor 2023 heeft de Lexus ES een nieuw multimediasysteem gekregen met een 12,3 inch groot touchscreen. Ook nieuw is de F SPORT Design-uitvoering, waarmee de auto een chique en sportieve uitstraling heeft. De Lexus ES is leverbaar vanaf 60.995 euro. Net als voor elke Lexus geldt tot 10 jaar of 200.000 kilometer garantie.

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Head of Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles