Lexus ES verder verfijnd voor modeljaar 2023

Lexus ES verder verfijnd voor modeljaar 2023


Lexus ES verder verfijnd voor modeljaar 2023


  • Lexus geeft luxe sedan een update
  • Lexus ES krijgt nieuw multimediasysteem met cloud-based navigatie en stembesturing met “Hey Lexus”
  • Nieuwe F Sport Design-uitvoering voor Lexus ES
  • Interieur verder verfijnd: vernieuwde indeling middenconsole
  • Nieuwe interieurkleur: Ammonite Sand
  • Garantie tot 10 jaar of 200.000 km

De Lexus ES wordt verder verfijnd voor modeljaar 2023. Het multimediasysteem krijgt een ingrijpende update, met meer functionaliteit, cloud-based navigatie en meer intuïtieve bediening. Dit najaar staat de vernieuwde Lexus ES in de Nederlandse Lexus-showrooms.

Lees verder

Als populairste sedan van Lexus is de ES aantrekkelijk voor zowel particuliere als zakelijke gebruikers. Een deel van de aantrekkingskracht van de ES is het toonaangevende comfort en gemak dat de auto biedt. Het gebruiksgemak wordt met het nieuwe multimediasysteem van de ES verder vergroot. Het systeem is niet alleen sneller dan het systeem dat het vervangt, maar krijgt ook meer intuïtieve bediening en verbeterde functionaliteit. Nieuwe functies zijn onder meer smartphone-integratie via Apple CarPlay en Android Auto, cloud based navigatie en spraakherkenning.

“Hey Lexus”

De Lexus ES beschikt vanaf modeljaar 2023 over de ingebouwde assistent “Hey Lexus” die reageert op spraakopdrachten. De assistent kan helpen om gemakkelijker telefoongesprekken te voeren, de audio- en klimaatregeling te bedienen en op internet te zoeken. Het systeem herkent 19 verschillende Europese talen en is het in staat om informele opmerkingen te herkennen en erop te reageren. Zo kan het bijvoorbeeld de temperatuur in de cabine verhogen, na het commando “Ik heb het koud”.

Meer comfort

Ook de middenconsole van de Lexus ES wordt herzien voor modeljaar 2023. Deze biedt nu plaats aan twee bekerhouders en plaatst de draadloze oplader buiten de consolebox voor eenvoudiger toegang. Waar er voorheen twee USB-A-poorten en één aux-poort waren, is er nu één USB-A-poort voor het afspelen van geluidsbronnen met hoge resolutie en één USB-C-poort voor het opladen van apparaten. Vanaf modeljaar 2023 wordt ook een interieurkleur toegevoegd: Ammonite Sand.

Nieuwe uitvoering: F SPORT Design

Net als bij de Lexus UX, krijgt ook de vernieuwde ES een F SPORT Design-uitvoering. Het uiterlijk van de ES F SPORT Design is geïnspireerd op de sportieve ES F SPORT Line en is te herkennen aan het sportieve uiterlijk. De nieuwe uitvoering is leverbaar in tien verschillende exterieurkleuren en vier verschillende exterieurkleuren en beschikt standaard over zwarte 19 inch lichtmetalen wielen en een F SPORT Design-badge op de voorschermen.

Eind 2022

De Lexus ES behoudt zijn krachtige en efficiënte hybride aandrijflijn met 160 kW / 218 pk. Net als voor elke Lexus geldt een garantietermijn tot 10 jaar of 200.000 kilometer. Aan het einde van het jaar staan de eerste exemplaren van de vernieuwde ES in de Nederlandse Lexus-showrooms. Prijzen worden op een later moment bekendgemaakt.

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Manager Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles