Lexus maakt alle prijzen bekend van verfijnde ES

Lexus maakt alle prijzen bekend van verfijnde ES


Lexus maakt alle prijzen bekend van verfijnde ES


  • Verder verfijnde luxe sedan leverbaar vanaf 58.995 euro
  • Lexus ES krijgt nieuw multimediasysteem met touchbediening, cloud-based navigatie en stembesturing met “Hey Lexus”
  • Zeven uitrustingsniveaus: F Sport Design-uitvoering nieuw
  • Nieuwe interieurkleur: Ammonite Sand
  • Garantie tot 10 jaar of 200.000 km

De Lexus ES is nog verder verfijnd. Met een indrukwekkende standaarduitrusting, nieuwe multimediasystemen met touchbediening en cloud-based navigatie is de Lexus ES klaar voor 2023. Dit najaar staan de eerste exemplaren van de vernieuwde Lexus ES in de Nederlandse Lexus-showrooms. De Lexus ES is te bestellen vanaf 58.995 euro.

Lees verder

Als populairste sedan van Lexus is de ES aantrekkelijk voor zowel particuliere als zakelijke gebruikers. Een deel van de aantrekkingskracht van de ES is het toonaangevende comfort en gemak dat de auto biedt. Het gebruiksgemak wordt met het nieuwe multimediasysteem van de ES verder vergroot. Het systeem is niet alleen sneller dan het systeem dat het vervangt, maar krijgt ook meer intuïtieve touchbediening en verbeterde functionaliteit. Nieuwe functies zijn onder meer smartphone-integratie via Apple CarPlay en Android Auto, cloud based navigatie en spraakherkenning.

Veel luxe standaard

Comfort, luxe en rust. De Lexus ES staat bekend als een uitstekende reisauto. Al vanaf het eerste uitrustingsniveau, de Comfort Line, is de Lexus ES zeer rijk uitgerust. Zaken die bij veel autofabrikanten optioneel zijn, zitten standaard op de ES: lederen bekleding, een elektrisch bedienbaar glazen schuif- / kanteldak, Smart (Keyless) Entry, elektrische stoelverstelling en stoelverwarming voor de voorstoelen, stuurwielverwarming, parkeersensoren voor en achter, 17 inch lichtmetalen velgen, Adaptive Cruise Control, Lane Tracing Assist, Blind Spot Monitoring, Nano-e-techologie voor zuivering van de interieurlucht en Privacy Glass in de achterportieren en voor de achterruit. Als Comfort Line krijgt de Lexus ES ook het nieuwe 8 inch display met touchscreen en cloud based navigatie, naast ondersteuning voor Apple CarPlay® en Android Auto®. De Lexus ES Comfort Line is er vanaf 59.995 euro.

Nieuwe uitvoering: F SPORT Design

Net als bij de Lexus UX, krijgt ook de vernieuwde ES een F SPORT Design-uitvoering. Het uiterlijk van de ES F SPORT Design is geïnspireerd op de sportieve ES F SPORT Line en is te herkennen aan het sportieve uiterlijk. De nieuwe uitvoering is leverbaar in tien verschillende exterieurkleuren en vier verschillende exterieurkleuren en beschikt over zwarte 19 inch lichtmetalen wielen en een F SPORT Design-badge op de voorschermen. De Lexus ES F SPORT Design is leverbaar vanaf 63.495 euro.

Voor de zakelijk rijder: Business Line

Net als voorheen is de Lexus ES ook leverbaar in een uitvoering speciaal voor de zakelijk rijder. Met alle luxe van de Comfort Line, aangevuld met het 12,3 inch grote touchscreen, een draadloze telefoonlader en 18 inch lichtmetalen velgen is de Lexus ES Business Line een zeer aantrekkelijk aanbod. De Lexus ES Business Line is er vanaf 58.995 euro.

“Hey Lexus”

De Lexus ES beschikt vanaf modeljaar 2023 over de ingebouwde assistent “Hey Lexus” die reageert op spraakopdrachten. De assistent kan helpen om gemakkelijker telefoongesprekken te voeren, de audio- en klimaatregeling te bedienen en op internet te zoeken. Het systeem herkent 19 verschillende Europese talen en is het in staat om informele opmerkingen te herkennen en erop te reageren. Zo kan het bijvoorbeeld de temperatuur in de cabine verhogen, na het commando “Ik heb het koud”.

Meer comfort

Ook de middenconsole van de Lexus ES wordt herzien voor modeljaar 2023. Deze biedt nu plaats aan twee bekerhouders en plaatst de draadloze oplader buiten de consolebox voor eenvoudiger toegang. Waar er voorheen twee USB-A-poorten en één aux-poort waren, is er nu één USB-A-poort voor het afspelen van geluidsbronnen met hoge resolutie en één USB-C-poort voor het opladen van apparaten. Vanaf modeljaar 2023 wordt ook een interieurkleur toegevoegd: Ammonite Sand.

Eind 2022

De Lexus ES beschikt over een krachtige en efficiënte hybride aandrijflijn met 160 kW / 218 pk. Net als voor elke Lexus geldt een garantietermijn tot 10 jaar of 200.000 kilometer. Aan het einde van het jaar staan de eerste exemplaren van de vernieuwde ES in de Nederlandse Lexus-showrooms. Alle prijzen en uitvoeringen zijn te vinden in de prijslijst.

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Manager Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles