Zeven unieke kenmerken van de nieuwe Lexus UX

Zeven unieke kenmerken van de nieuwe Lexus UX


Zeven unieke kenmerken van de nieuwe Lexus UX


  • Samenwerking met neurowetenschappers resulteert in een zo solide mogelijk portiergeluid
  • ‘Sashiko’-stoelstiksel van ‘Takumi’ ambachtslieden dat ook gebruikt wordt voor traditionele judo- en kendopakken
  • Vakmensen van Lexus produceren de crossover met uiterst precieze meetapparatuur

Met een gewaagd ontwerp, dynamische prestaties en innovatieve ideeën daagt de nieuwe Lexus UX de concurrentie uit. Nieuwe UX-eigenaren kunnen uitzien naar puur vakmanschap en innovatieve technologieën. Lexus’ onderscheidende crossover staat vanaf maart 2019 in de showroom. De volgende zeven eigenschappen maken de Lexus UX zo bijzonder.

Lees verder

1. De wetenschap achter een solide portiergeluid

Het portier is het eerste contactmoment tussen de bestuurder en zijn auto. De geluidstechnici van Lexus haalden alles uit de kast en werkten samen met neurowetenschappers om een zo solide mogelijk portiergeluid te realiseren. Het team deed onderzoek naar het gedrag van de hersenen bij het sluiten van een autoportier. Vervolgens selecteerde het team exclusieve bevestigingsmaterialen en stelde het de portieren op een tiende van een millimeter af voor een uiterst solide portiergeluid. Tot slot luisterden de ‘Takumi’-ambachtslieden van Lexus in een speciale stiltekamer naar het sluiten van de portieren. Voordat een UX de fabriek verlaat, stellen zij waar nodig elk portier op de millimeter nauwkeurig bij voor het perfecte portiergeluid.

2. ‘Sashiko’-stiksel op met leder beklede stoelen

De nieuwe UX crossover is te bestellen met lederen bekleding die geïnspireerd is op ‘Sashiko’, een traditionele, Japanse stiktechniek. Deze kenmerkende techniek wordt gebruikt bij het aanbrengen van een beschermende laag op judo- en kendopakken. Voor een onderscheidend visueel effect dat doet denken aan Lexus’ bekende ‘spindle’-grille, naaiden de ambachtslieden van Lexus met uiterste precisie langs de geperforeerde patronen en minuscule stoelventilatieopeningen. Het resultaat is een verfijnde mix van kunst en functionaliteit.

De ventilatieopeningen van de UX Luxury zijn uitgerust met draadloze LED-verlichting die gevoed wordt door elektrische inductie

3. Ultradunne ventilatieopeningen met draadloze LED-verlichting

Voor extra gebruiksgemak zijn de ultradunne ventilatieopeningen in de Lexus UX voorzien van slechts één bedieningsknop. Hiermee is zowel de luchtstroom als de hoeveelheid lucht te regelen. De ventilatieopeningen van de UX Luxury zijn uitgerust met draadloze LED-verlichting die gevoed wordt door elektrische inductie. Dit geavanceerde en elegante detail helpt de bestuurder of passagier om de ventilatieregeling in het donker te vinden. Bovendien geeft de verlichting een geruststellend gevoel van diepte, ondanks dat de bedieningsknop een diameter van slechts 3 millimeter heeft.

4. Verfijnde elektrisch bedienbare raambediening

Het openen en sluiten van de elektrisch bedienbare portierramen gebeurt dusdanig subtiel dat geluid en vibraties worden voorkomen. Het draagt bij aan de sfeer van verfijnde luxe in het interieur. Daarnaast zijn alle elektrisch bedienbare ramen voorzien van stop- en beknellingspreventie om de bestuurder en passagiers te beschermen. Het bekneld raken van mouwen of kindervingers wordt hiermee voorkomen.

5. Ruitenwissers die pauzeren

De ruitenwisserinstallatie van de nieuwe UX is één van de meest geavanceerde in zijn soort. Behalve dat hij is uitgerust met een regensensor, kan hij ook vertragen om zo de concentratie van de bestuurder niet te verstoren. Daarnaast stoppen de ruitenwissers volledig wanneer bij stilstand een voorportier geopend wordt – geheel volgens de geest van ‘Omotenashi’ (Japans voor gastvrijheid). Op die manier worden instappende passagiers niet nat door het opspattende water van de ruitenwissers.

Om een vloeiende werking te garanderen, worden bijvoorbeeld de achterklep en laadopening op maar liefst 200 referentiepunten opgemeten

6. Innovatieve bagagecover

Een innovatief kenmerk dat het klantgerichte design van de Lexus UX benadrukt, is de oprolbare bagagecover. Wanneer de bagagecover niet wordt gebruikt, kan deze als een net worden opgevouwen. Op die manier neemt hij minimale ruimte in.

7. Met uiterste precisie geassembleerde achterklep

De ervaren vakmensen van Lexus passen baanbrekende technologieën toe bij de productie van de Lexus UX. Om een vloeiende werking te garanderen, worden bijvoorbeeld de achterklep en laadopening op maar liefst 200 referentiepunten opgemeten. De gebruikte digitale meetinstrumenten kunnen zelfs verschillen bepalen onder verschillende temperaturen en luchtvochtigheid.

De nieuwe Lexus UX staat vanaf maart 2019 bij de Lexus-dealer. In Nederland is de innovatieve crossover alleen leverbaar als UX 250h met zelfladende hybride aandrijflijn. De prijzen van de Lexus UX 250h beginnen bij 44.495 euro

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Head of Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles