Winnaar Lexus Design Award 2018 bekendgemaakt voorafgaand aan de Milan Design Week

Winnaar Lexus Design Award 2018 bekendgemaakt voorafgaand aan de Milan Design Week


Winnaar Lexus Design Award 2018 bekendgemaakt voorafgaand aan de Milan Design Week


  • Testing Hypotheticals wint zesde Lexus Design Award
  • Lexus designwedstrijd voor aanstormend talent sinds 2013 georganiseerd
  • Ontwerp te zien op Lexus stand tijdens Milan Design Week 2018

Lexus heeft de winnaar van de Lexus Design Award 2018 bekendgemaakt: Testing Hypotheticals door Extrapolation Factory (Christopher Woebken en Elliott P. Montgomery). De internationale designwedstrijd voor aanstormende talent trok dit keer het recordaantal van 1.319 inzendingen uit 68 landen. Het thema van de Lexus Design Award 2018 is ‘CO-’.

Lees verder

Lexus is ervan overtuigd dat design de wereld kan veranderen. Daarom moedigt Lexus beginnende designers aan om creatieve ideeën uit te wisselen en hun verbeeldingskracht optimaal te benutten om op die manier tot een betere toekomst te komen.

Het winnende ontwerp zet mensen aan het denken over de rol van design in continu evoluerende samenlevingen vol technologische veranderingen. Producten spelen steeds minder een rol terwijl ervaringen, educatie en denken steeds meer op de voorgrond treden.

Elliott P. Montgomery van Extrapolation Factory: “Het was een fantastische reis. En een geweldige ervaring om te werken met onze mentors van Formafantasma. Zonder het support van Lexus was dit allemaal niet mogelijk geweest.”

Sinds 2013 ondersteunt de Lexus Design Award beginnende designers van over de hele wereld

In harmonie met

Sinds 2013 ondersteunt de Lexus Design Award beginnende designers van over de hele wereld. Dit jaar is het thema ‘CO-’, afgeleid van het Latijnse voorvoegsel dat staat voor ‘in harmonie met’. Lexus is van mening dat een goed design ervoor kan zorgen dat natuur en samenlevingen in harmonie met elkaar kunnen bestaan. In die zin is ‘CO-’ een benadering waarmee het merk zijn ware potentieel en dat van het milieu kan verkennen door nieuwe mogelijkheden te creëren aan de hand van samenwerking, coördinatie en verbinding.

Milan Design Week: ’s werelds grootste designbeurs

Een jury van gerenommeerde designers hebben uit alle inzendingen twaalf finalisten gekozen. De vier prototypen en gedetailleerde presentaties van de designs van de acht overige finalisten zijn te zien op de Lexus stand ‘Limitless Co-Existence’ in het Museo Nazionale della Scienza e della Tecnologia in Milaan tijdens de Milan Design Week (17-22 april 2018), ’s werelds grootste designbeurs.

Bezoekers ervaren hier een dynamisch vierdimensionaal designobject van de Japanse architect Sota Ichikawa. Het brengt bezoekers oog in oog met het thema ‘CO-’ van de Lexus Design Award. Ook te zien is de Lexus LF-1 Limitless, de conceptcar van een premium crossover in het topsegment van de markt.

Lexus maakt op 23 april 2018 de winnaar bekend van de nieuwe Lexus Design Award 2018 People’s Choice. Bezoekers van de website www.lexusdesignaward.com kunnen nog tot 21 april 2018 hun stem uitbrengen op een van de designs van de twaalf finalisten.

Meer informatie:

Lexus Design Award: www.lexusdesignaward.com
Lexus Design Event: www.lexusdesignevent.com

Officiële hashtags: #LexusDesignAward, #LexusDesignEvent

Fotobijschrift: Lexus Design Award 2018 GRAND PRIX ANNOUNCEMENT Van links naar rechts: Simone Farresin of Formafantasma (Mentor), Yoshihiro Sawa (President, Lexus International), Elliott P. Montgomery of Extrapolation Factory (Grand Prix Winner), Andrea Trimarchi of Formafantasma (Mentor)

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Manager Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles