‘Which? Car’ onderzoek: Lexus meest betrouwbare merk in Groot Brittannië

‘Which? Car’ onderzoek: Lexus meest betrouwbare merk in Groot Brittannië


‘Which? Car’ onderzoek: Lexus meest betrouwbare merk in Groot Brittannië


  • 100% probleemloos: de compacte CT 200h
  • Hybride-technologie sleutelfactor in betrouwbaarheid Lexus
  • Lexus NX nagenoeg perfecte betrouwbaarheidsscore

Na een enquête onder 47.000 autobezitters heeft Which? Car Lexus wederom uitgeroepen tot meest betrouwbare automerk van Groot Brittannië. Which? is de Engelse Consumentenbond. Met meer dan 1,3 miljoen leden en supporters is het de grootste onafhankelijke consumentenorganisatie in Groot-Brittannië.

Lees verder

Het onderzoek onder 47.000 autobezitters van Which? Car geeft een duidelijk inzicht in de betrouwbaarheid van individuele automodellen van 3-8 jaar oud. De compacte Lexus CT bleek in het grootscheepse onderzoek volledig vrij van problemen en de SUV Lexus NX behaalde een nagenoeg perfecte betrouwbaarheidsscore. Which? Car vatte dat als volgt samen: “Als je je een Lexus kunt veroorloven, doe het dan. Zo vergeet je hoe de wachtruimte van een garagebedrijf eruitziet.”

Sleutelrol voor zelfopladende hybride-technologie

In het onderzoek benadrukt Which? Car nog eens dat de hybride-technologie van Lexus uitermate betrouwbaar is. Lexus levert deze technologie al sinds 2005 in het premium segment en heeft zowel de prestaties als de betrouwbaarheid sindsdien steeds verder verbeterd. In Nederland vormen hybride-modellen de spil van elke modelrange. Ruim 99% van alle verkochte Lexus-modellen in ons land is uitgevoerd met krachtige en efficiënte hybride-technologie. Lexus is bovendien klaar voor de volgende stap van elektrificatie: sinds kort is de volledig elektrisch aangedreven UX leverbaar en het 100% elektrische gamma wordt in de nabije toekomst verder uitgebreid.

Jan-Peter Legtenberg van Lexus Nederland. “Dit onderzoek toont eens te meer aan dat Lexus zijn betrouwbaarheidsbelofte in de praktijk volledig waarmaakt. Betrouwbaarheid is een fundamentele merkwaarde van Lexus en dat gaat hand in hand met service van topniveau.”

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Manager Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles