Wereldpremière Lexus LC Convertible Concept op autoshow van Detroit

Wereldpremière Lexus LC Convertible Concept op autoshow van Detroit


Wereldpremière Lexus LC Convertible Concept op autoshow van Detroit


  • Concept van open versie hint naar toekomstig vlaggenschip
  • Dynamisch ontwerp inspiratie voor toekomstige designrichting voor andere Lexus-modellen
  • Lexus blijft traditie van klantgericht design volgen

Lexus verbaasde vriend en vijand met het debuut van de LC Coupé, drie jaar geleden op de autoshow van Detroit. Het was het bewijs van de nieuwe ambitie van het merk. Sindsdien onderzoekt het ontwerpteam van Lexus de verdere evolutie van het merk, met de LC Convertible Concept als nieuwste resultaat. Het model beleeft vandaag zijn wereldpremière op de autoshow van Detroit.

Lees verder

Het toonbeeld van ‘ultimate beauty’. Dat hadden de ontwerpers voor ogen met de LC Convertible Concept, een open 2+2 premium roadster. Van het frame van de voorruit tot de vloeiende contouren van de achterklep, waaronder het inklapbare dak is opgeborgen – elk detail is nauwkeurig ontworpen om de zintuigen te prikkelen. Het gehele ontwerp van de Lexus LC Convertible Concept dient tevens als voorbeeld voor de toekomstige designtaal van het gehele Lexus aanbod.

“Dit concept transformeert het onmiskenbare ontwerp van de LC Coupé in een toekomstige cabriolet”, zegt Tadao Mori, hoofddesigner van de LC Convertible Concept. Het model combineert al het goede van de originele coupé met het dynamische ontwerp van een open roadster.”

Met zijn uitgestrekte, lage en slanke silhouet behoudt de LC Convertible Concept de atletische proporties van de LC Coupé. Het ontwerp is een natuurlijke evolutie van het originele design, maar kan ook worden beschouwd als een opzichzelfstaand model met een unieke identiteit. Het model kenmerkt zich door een unieke Japanse esthetiek met het opwindende karakter dat alleen een cabriolet kan bieden.

De LC Convertible Concept is meer dan alleen een ‘grand tourer’. Het krachtige lijnenspel van het exterieurdesign benadrukt pure performance

Behalve met de visuele aantrekkingskracht van de carrosserie trekt de LC Convertible Concept ook de aandacht met zijn oogstrelende interieur, met een cabine vol allure en die voldoet aan iedere behoefte voor bestuurder en passagier.

Het interieur is tot in detail ontworpen om van iedere rit een bijzondere gelegenheid te maken, of het nu gaat om de op maat gemaakte stoelen of het gevoel van een knop of schakelaar. De veelvuldig toegepaste witte lederen bekleding geeft de cockpit een uitzonderlijk frisse uitstraling, terwijl het okergele stikwerk op subtiele wijze kleur toevoegt zonder afbreuk te doen aan de elegante uitstraling van het algehele design.

De LC Convertible Concept is meer dan alleen een ‘grand tourer’. Het krachtige lijnenspel van het exterieurdesign benadrukt pure performance. De korte overhangen, de 22-inchwielen en de opvallend brede carrosserie zijn directe verwijzingen naar het enorme prestatiepotentieel van deze auto.

“Een productieversie van dit conceptmodel zou in meerdere opzichten voor veel opwinding zorgen. De dynamische lijnen als je de auto nadert, het geluid als je de motor start en alles wat je voelt tijdens het rijden. Een sensationele belevenis die de zintuigen intens prikkelt, iedere keer als je achter het stuurwiel kruipt”, benadrukt Mori.

Afmetingen Lexus LC Convertible Concept

 

Mm
Lengte 4.770
Breedte 1.920
Hoogte 1.340
Wielbasis 2.870

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Manager Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles