Wereldpremière Lexus LC 500[h] op Geneva Motor Show

Wereldpremière Lexus LC 500h op Geneva Motor Show


Wereldpremière Lexus LC 500h op Geneva Motor Show


  • Wereldpremière van nieuwe Lexus LC 500h; 2+2 luxecoupé met nieuwe generatie Lexus Multi-Stage Hybrid System
  • Europese première van Lexus’ visionaire premium Fuel Cell LF-FC 4-deurs Gran Turismo

Lexus onthult op de Autosalon van Genève de hybrideversie van de gloednieuwe LC luxe coupé. De LC 500h beschikt over Lexus’ volgende generatie hybride aandrijflijn, genaamd Lexus Multi-Stage Hybrid System. Het aandrijfsysteem biedt rijplezier, meer performance en een hogere efficiency.

Lees verder Lees verder

De Lexus LC 500 met V8-benzinemotor (351 kW/477 pk) werd in januari onthuld op de 2016 North America International Auto Show in Detroit. Het is Lexus’ nieuwe vlaggenschip op het gebied van coupés met een krachtige en unieke styling, alsook performance en vakmanschap. De nieuw te introduceren hybridevariant– de LC 500h – maakt ook gebruik van Lexus’ nieuwe onderstel dat meer rijplezier en dynamiek belooft.

Awards voor visuele aantrekkingskracht
Het design van de LC is geïnspireerd op de LF-LC Concept die in 2012 werd gepresenteerd. De LC markeert het begin van een nieuwe fase van Lexus en geeft aan welke richting Lexus inslaat op het gebied van technologie en designvisie. De uitstekende visuele aantrekkingskracht van de LC werd unaniem geprezen tijdens de onthulling in Detroit. Bovendien viel het design van de LC direct in de smaak bij gerenommeerde auto-designers van de EyesOn Design Awards met prijzen als ‘Best Production Car’ en ‘Best Designed Interior’ als ultieme beloning.

Visionaire premium Fuel Cell LF-FC 4-deurs Gran Turismo
Lexus toont op de Autosalon van Genève eveneens de LF-FC*) Concept: een visionair voertuig dat een voorproefje geeft van Lexus’ toekomstige nieuwe vlaggenschip. De LF-FC debuteerde in 2015 op de Tokyo Motor Show en is voorzien van een krachtig brandstofcelsysteem. Het conceptmodel beschikt eveneens over autonome rijfuncties en geavanceerde handgebarenbediening.

Persconferentie Genève
De persconferentie van Lexus vindt plaats op 1 maart om 11:30 CET op de Lexus stand (nummer 4211) in Palexpo hal 4.

*) LF-FC staat voor Lexus Future Flagship Car/Fuel Cell

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Manager Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles