Werelddebuut voor nieuwe Lexus RC: nog scherper en nog verfijnder

Werelddebuut voor nieuwe Lexus RC: nog scherper en nog verfijnder


Werelddebuut voor nieuwe Lexus RC: nog scherper en nog verfijnder


  • Sportief, elegant exterieur geïnspireerd op dat van de Lexus LC
  • Interieur biedt nog meer kwaliteit
  • Meer rijplezier en aangescherpte rijeigenschappen
  • Werelddebuut op Autosalon van Parijs 2018

Lexus onthult op 2 oktober 2018 op de Autosalon van Parijs de vernieuwde RC 300h. Het in- en exterieur van deze hybride sportcoupé zijn aangepast, terwijl de rijeigenschappen van de RC 300h nu nóg scherper zijn. De nieuwe Lexus RC 300h is vanaf het einde van dit jaar leverbaar.

Lees verder

De Lexus RC 300h verscheen in 2014 en de 2+2-coupé speelt een belangrijke rol in Lexus’ strategie om auto’s te ontwikkelen die meer emotionele rijbeleving bieden. De nu gepresenteerde RC 300h brengt de sterke punten van de sportcoupé op een nog hoger plan. Het design is aangescherpt, net als de rijeigenschappen. Inspiratiebron was de grotere, luxueuze coupé van Lexus, de LC.

Ideale Gran Turismo

Lexus verbeterde de aerodynamica en de wielophanging van de RC 300h. Ook paste Lexus de besturing en de motorrespons van de Lexus Hybrid Drive-aandrijflijn aan – een efficiënte 2,5-liter viercilinder benzinemotor en een krachtige elektromotor met een systeemvermogen van 164 kW/223 pk. Het resultaat is een scherper rijgedrag dat doet denken aan dat van de LC. Bovendien ligt de RC 300h stabieler op de weg, voor een vertrouwenwekkend weggedrag. De RC 300h is een ideale Gran Turismo (GT), voor zowel de snelweg als voor bochtige bergwegen.

De nieuwe Lexus RC 300h F SPORT is uitgerust met dezelfde ‘spindle’-grille die alle Lexus
F SPORT-modellen siert

Eleganter design

De Lexus RC 300h oogt nog altijd sportief, maar eleganter dan voorheen. Dit is mede te danken aan de nieuwe voorbumper, waarvan de hoeken vanuit de koplampen naar beneden lopen en het nieuwe design van de ‘spindle’-grille, dat van boven naar beneden verandert. Ook de nieuwe, extra smalle LED-koplampen en L-vormige LED-dagrijverlichting dragen bij aan de krachtige uitstraling.

Betere stabiliteit en respons

Nieuwe luchtopeningen op de hoeken van de achterbumper zorgen voor een betere stabiliteit en respons. De grotere spoorbreedte en het lagere zwaartepunt van de RC 300h zorgen voor betere grip onder de meest uiteenlopende condities. De achterlichten zijn opnieuw vormgegeven. De duidelijke L-vorm hiervan is een designkenmerk van Lexus’ coupémodellen. De Lexus RC 300h is leverbaar met keuze uit elf carrosseriekleuren, waaronder Flare Yellow en Sky Blue.

De nieuwe Lexus RC 300h F SPORT is uitgerust met dezelfde ‘spindle’-grille die alle Lexus F SPORT-modellen siert. Het exterieur kent exclusieve kenmerken zoals de krachtig gestileerde 19-inch lichtmetalen wielen die geïnspireerd zijn op die van de Lexus LC en LS. En ook het interieur wijkt op details af van de reguliere versie.

Verder verfijnd interieur

Het interieur van de Lexus RC 300h straalt nog meer kwaliteit uit dankzij het geborstelde oppervlak van de bedieningspanelen van verwarming en audio. De kniekussens aan de zijkanten van de middenconsole zijn groter en hoger geplaatst. De steun voor de hand van de bestuurder is eveneens nieuw vormgegeven en het oppervlak voorzien van stiksels die getuigen van het oog voor detail van Lexus’ designers. De analoge klok hoog op het dashboard is gelijk aan die in de Lexus LC.

Het interieur van de Lexus RC 300h F SPORT kan uitgerust worden met accenten van echt aluminium, Naguri of Brushed Metal. Klanten kunnen kiezen uit vijf opties. Kleurthema’s zijn onder meer Ochre (bekend uit de Lexus LC) en Mustard, dat gele accenten combineert met een zwarte achtergrond. Er zijn zeven kleurcombinaties mogelijk, inclusief die die zijn voorbehouden aan de F SPORT.

Focus op rijplezier

De Lexus engineers hebben zich voor de RC 300h gefocust op rijplezier. Ze hebben de aerodynamica verder verbeterd en de ophanging en aandrijflijn verfijnd. Het resultaat is meer dynamiek en een betere respons. Bovendien is de stabiliteit toegenomen en reageert de RC 300h directer.

Andere details, zoals de nieuwe vorm van de zijramen en de luchtopeningen in de achterbumper, resulteren in een nog betere stabiliteit van de RC 300h. De nieuwe 19-inch lichtmetalen wielen met banden die meer grip bieden hebben een positief effect op het stuurgedrag. De RC 300h is verder voorzien van nieuwe, sterkere schokdempers en stijvere ophangbussen.

De nieuwe Lexus RC 300h maakt zijn werelddebuut op de Autosalon van Parijs, die van 4 tot en met 14 oktober 2018 geopend is voor het publiek.

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Head of Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles