Virtuele finale voor de Lexus Design Award 2020

Virtuele finale voor de Lexus Design Award 2020


Virtuele finale voor de Lexus Design Award 2020


  • Online prijsuitreiking op 1 september aanstaande
  • Eerste winnaar Lexus Design Award ontwerpt speciale trofee

De winnaar van de Lexus Design Award 2020 wordt op 1 september aanstaande bekend gemaakt via een nieuw digitaal platform. De winnaar ontvangt een Grand Prix‑trofee, die is ontworpen door Hideki Yoshimoto, de designer die in 2013 de eerste Lexus Design Award in ontvangst mocht nemen.

Lees verder

Ondanks de uitdagende omstandigheden van vandaag blijft Lexus gefocust op de missie om jonge designtalenten een springplank voor de toekomst te bieden. Daarom wordt de Lexus Design Award dit jaar toegekend in een virtuele omgeving.
De Award krijgt extra glans door een nieuwe Grand Prix-trofee. Ook toekomstige winnaars van de Lexus Design Award krijgen deze trofee, die ook een belangrijke symbolische waarde met zich meedraagt. Ontwerper Hideki Yashimoto was in 2103 namelijk de eerste winnaar van de Lexus Design Award. Inmiddels is hij een succesvol designer, die voor diverse grote merken werkt.

Recordaantal inzendingen

De Lexus Design Award is in het leven geroepen om aanstormend designtalent aan te moedigen tot het ontwikkelen van oplossingen voor een betere toekomst. Die gedachte lééft: voor deze achtste editie van de Lexus Design Award kwam een recordaantal van 2.042 inzendingen uit 79 landen binnen. Na een intensieve selectieprocedure bleven zes finalisten over. Deze finalisten hebben hun inzendingen verder kunnen uitwerken tot prototypes dankzij een workshop in INTERSECT BY LEXUS in New York en persoonlijke (online) begeleiding van mentoren. De definitieve creaties van de zes finalisten worden tijdens een virtuele sessie op 1 september beoordeeld door de jury, die bestaat uit vooraanstaande designers. De Lexus merkpijlers Anticipate, Innovate en Captivate zijn daarbij belangrijke criteria. Tijdens deze sessie, waarbij alle finalisten, de jury en de mentoren online aansluiten, wordt de winnaar bekend gemaakt.

Dit zijn de finalisten:

Sutherlin Santo uit de VS ontwierp BioScales, een modulair luchtfilter dat door middel van 3D-printing is gemaakt van natuurlijke materialen. Het filter is geschikt voor alle (leef)ruimtes. Het verwijdert koolstof en andere schadelijke stoffen uit de lucht.

Théophile Peju (F) & Salvatore Cicero (I) werken in Groot-Brittannië. Zij bedachten de Feltscape, een interactieve, ademende wolk, die is gemaakt van vilt en kunststof. De wolk absorbeert geluid en kan de belichting van het interieur beïnvloeden. Zo draagt hij bij aan het welzijn.

Yaokon Wu uit China werkt in de VS. Hij bedacht de Flash Pak. Deze survival-tool maakt gebruik van GPS en LED-verlichting om de gebruiker bij plotselinge overstromingen naar veilige plek te gidsen.

Irina Samoilova uit Rusland creëerde Lick, een draagbare lichaamsreiniger. Lick heeft een reinigingsoppervlak dat lijkt op de tong van een kat. En hij wordt gebruikt zoals een kat zich wast.

BellTower is het Keniaanse collectief achter Open Source Communities. BellTower schetst hiermee een efficiënte manier om duurzame gemeenschappen in ontwikkelingslanden te vormen. De basis daarbij is slimme open-source software. BellTower streeft vooral naar duurzame connected huizen.

Aqsa Ajmal uit Pakistan ontwierp de Pursewit, een eenvoudige naaimachine, die ook door mensen met een visuele handicap is te gebruiken. Daarmee kan de Pursewit helpen een inkomen te genereren.

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Head of Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles