Vernieuwde Lexus RC 300[h] brengt sterke punten sportcoupé op hoger plan

Vernieuwde Lexus RC 300h brengt sterke punten sportcoupé op hoger plan


Vernieuwde Lexus RC 300h brengt sterke punten sportcoupé op hoger plan


  • Design geïnspireerd op Lexus LC
  • Hogere kwaliteitsbeleving van interieur
  • Aangescherpte rijeigenschappen met verbeterde respons
  • Vanaf nu bij de Lexus dealer
  • Prijzen starten bij 48.995 euro

Sinds de Lexus RC 300h introductie in 2014 speelt de sportcoupé een belangrijke rol in de strategie van Lexus om een meer emotionele rijbeleving te bieden. De vernieuwde RC 300h brengt de sterke punten van de sportcoupé op een nog hoger plan. Het design is scherper evenals de rijeigenschappen. Daarbij is de aerodynamica verder verfijnd en zijn de ophanging en aandrijflijn gefinetuned. De sportcoupé is dynamischer, de stabiliteit verbeterd en de RC 300h reageert directer – net als de Lexus LC.

Lees verder

Het scherpe design van de Lexus RC 300h is sportief, maar eleganter dan voorheen. De RC 300h heeft een indrukwekkend laag profiel met vloeiende lijnen en een forse spoorbreedte, in combinatie met brede spatborden. Het nieuwe design van de ‘spindle’-grille verandert geleidelijk vanaf de bovenkant naar beneden. Ook de nieuwe en extra smalle LED-koplampen en L-vormige LED-dagrijverlichting dragen bij aan meer elegantie. De brede achterzijde en het lage zwaartepunt benadrukken de toegenomen grip onder de meest uiteenlopende wegcondities. De achterlichten zijn opnieuw vormgegeven, waarbij de L-vorm een designkenmerk is van de Lexus’ coupé-modellen.

Rijplezier verder verfijnd

De Lexus ingenieurs hebben zich gefocust op het rijplezier van de RC 300h. De ophanging en aandrijflijn is gefinetuned en de aerodynamica werd verbeterd. Ook paste Lexus de besturing en de motorrespons van de Lexus Hybrid Drive-aandrijflijn aan. Die aandrijflijn bestaat uit een ultra-efficiënte 2,5-liter Atkinson viercilinder benzinemotor met een vermogen van 133 kW/181 pk i.c.m. een lichtere, compactere elektromotor met een vermogen van 105 kW/143 pk. De achterwielaangedreven Lexus RC 300h heeft een totaal systeemvermogen van 164 kW/223pk. Een automaat is altijd standaard. Het gemiddelde gecombineerde verbruik ligt op 5,0 l/100 km en de CO2-emissie komt uit op 114 g/km (correlated NEDC).

De achterwielaangedreven Lexus RC 300h heeft een totaal systeemvermogen van 164 kW/223pk

Andere details zoals de nieuwe vorm van de zijramen en de luchtinlaten in de achterbumper hebben geresulteerd in een nog betere stabiliteit. De nieuwe 19-inch lichtmetalen wielen met banden die meer grip bieden, hebben bovendien een positief effect op het stuurgedrag van de sportcoupé. De RC 300h is verder voorzien van nieuwe schokbrekers met meer dempingskracht en stijvere ophangbussen.

Interieur met oog voor detail

Lexus werkt met Takumi ambachtslieden die grote zorg hebben besteed aan het interieur. Het interieur van de Lexus RC 300h straalt nog meer kwaliteit uit dankzij de geborstelde oppervlakte van het dashboard waarin de bediening van de verwarming en audio is ondergebracht. De kniebeschermers aan de zijkanten van de middenconsole zijn groter en hoger gemonteerd. De steun voor de handpalm van de bestuurder is eveneens opnieuw vormgegeven. De oppervlakte ervan is voorzien van zorgvuldige stiksels die een bewijs zijn van het oog voor detail van de Lexus’ designers. Het analoge klokje in het dashboard komt rechtstreeks uit de Lexus LC en is nieuw voor de RC 300h.

Speciale opties voor F SPORT

De exclusieve sportstoelen in de RC 300h zijn gevormd via een speciaal proces, dat ervoor zorgt dat de bekleding perfect op de schuimvulling blijft aansluiten, voor maximale zijdelingse steun en optimaal comfort. De voorstoelleuning is met een enkele handeling eenvoudig voorover te klappen en naar voren te schuiven om gemakkelijk toegang te bieden tot de in ongelijke delen neerklapbare achterbank.
Het interieur is aangekleed met contrasterende kleuren, materialen en verlichting. De verlichting in de portierpanelen past zich in helderheid aan de rijomstandigheden aan. Er zijn speciale opties voor de F SPORT, met aluminium-accenten, Naguri-Style of Brushed Black Metallic. Kleurthema’s zijn onder andere Ochre (bekend uit de Lexus LC) en Black/Mustard, dat gele accenten combineert met een zwarte achtergrond. In totaal zijn 7 interieurcombinaties mogelijk, inclusief die van de F SPORT.

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Manager Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles