Vernieuwde Lexus LC: nog dynamischer en individueler

Vernieuwde Lexus LC: nog dynamischer en individueler


Vernieuwde Lexus LC: nog dynamischer en individueler


  • Pure verfijning: onderstelaanpassingen voor extra rijdynamiek en comfort
  • Lexus Bespoke Build programma: elke individuele wens is te realiseren

De Lexus LC gaat modeljaar 2022 in met subtiele wijzigingen die niet direct zichtbaar zijn, maar die wel degelijk effect sorteren. Op deze manier zetten beide LC-modellen (Coupé en Convertible) de volgende stap op het gebied van rijdynamiek en comfort. Met het nieuwe Bespoke Build-programma krijgen klanten bovendien de kans om zeer individuele wensen in vervulling te laten gaan.

Lees verder

De Lexus LC Coupé en LC Convertible profiteren van een nieuwe afstemming van de voor- en achterwielophanging. Dat vertaalt zich in een nog beter wegcontact, een nauwkeuriger stuurgevoel en directere reacties. De berijder voelt zich hierdoor nog meer één met de auto. De Normal-rijmodus staat voor verfijnd comfort terwijl in de S+ modus de focus op dynamisch rijplezier ligt. Vooral in deze stand merkt de bestuurder dat ongewenste bewegingen van de carrosserie zo veel mogelijk zijn verminderd. Het pure rijplezier, waar de Lexus LC toch al om bekend staat, krijgt hierdoor een extra boost.

Nieuw shift-lock-systeem

Om ongewenst overschakelen van Neutraal naar D (Drive) of R (achteruit) te voorkomen zijn de LC-modellen nu uitgevoerd met een nieuw shift-lock-systeem. Het typische Lexus-gevoel zit hem ook in onzichtbare details: zelfs de constructie van de stoelen is gewijzigd voor nog meer comfort.

Het nieuwe Lexus Bespoke Build programma

Lexus biedt voor de LC nu ook het Bespoke Build programma aan. Daarmee wordt het mogelijk om zeer individuele wensen te vervullen. Een volgens klantenwens samengestelde Lexus LC Coupé of Cabriolet wordt door de Takumi vakmensen van Lexus gebouwd in de legendarische Motomachi-fabriek, waar eerder de Lexus LFA supercar werd geassembleerd. Met het Bespoke Build programma kunnen klanten bijvoorbeeld kiezen voor exclusieve lichtmetalen velgen, extra aerodynamische elementen, speciale kleuren en afwerkingen, een carbon dak en zelfs de specificaties van eerdere Special Editions.

Uiterst smaakvolle combinatie

Enkele voorbeelden van het Lexus Bespoke Build programma zijn de gesmede 21-inch lichtmetalen wielen ‘Black’ – zwarte vijfspaaks velgen die perfect aansluiten bij het Black exterior design package – en het Marina White interior, een blauw en wit interieur dat geïnspireerd is door dat van de LC Convertible Regatta Edition. De uiterst smaakvolle combinatie roept de sfeer op van een luxe marina met fraaie jachten.

De nieuwe Lexus LC-modellen worden in het voorjaar van 2022 op de Nederlandse markt verwacht. De prijzen en specificaties worden nog bekendgemaakt.

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Head of Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles