Verfijning tot in detail: de vernieuwde Lexus ES

Verfijning tot in detail: de vernieuwde Lexus ES


Verfijning tot in detail: de vernieuwde Lexus ES


  • Aangescherpt design, nu ook met BladeScan Adaptive High Beam System
  • Infotainment met 12,3-inch touchscreen en slimme connectiviteit
  • Nog meer comfort en een preciezer rijgevoel
  • Veiligheid van topklasse: nieuwste generatie Lexus Safety System +

Lexus presenteert de vernieuwde ES 300h. De executive sedan is op alle fronten verder verfijnd. Hij oogt nog moderner, het stijlvolle interieur biedt extra multimedia- en connectiviteitsfeatures en zowel het rijcomfort en veiligheidsniveau is naar een nog hoger level getild.

Lees verder

De Lexus ES 300h blijft zichzelf, maar met diverse nieuwe designelementen komt hij nog stijlvoller en moderner voor de dag. De kenmerkende spindle-grille heeft een nieuwe vormgeving en de koplampunits vallen op door hun vlakke vormgeving. De ES 300h is er nu ook met het BladeScan Adaptive High Beam System. Dit systeem maakt gebruik van LED-technologie en razendsnel roterende micro-spiegels. Zo zijn de lichtbundels zeer precies te ‘plaatsen’ en wordt het mogelijk om met grootlicht te rijden zonder daarbij tegenliggers te verblinden.

Executive-stijl: perfect connected

Ook het toch al hoogwaardige interieur heeft een upgrade gekregen. Het nieuwe stuur springt direct in het oog en nieuwe materialen en afwerkingsaccenten dragen eveneens bij aan de luxe sfeer. De Lexus Climate Conciërge zorgt altijd voor het ideale interieurklimaat. Een andere blikvanger is het nieuwe 12,3-inch touchscreen van het Lexus multimediasysteem. Dit display is voor maximaal gebruiksgemak letterlijk op de bestuurder gericht zodat alle functies onder handbereik zijn. Beide versies van het Lexus multimediasysteem (dus ook de uitvoering met 8-inch touchscreen) zijn geschikt voor over-the-air updates.

Smartphone-integratie met Android Auto en Apple CarPlay

Veel functies zijn met de stem te bedienen (voice recognition). Dankzij de smartphone-integratie zijn Android Auto en Apple CarPlay direct te gebruiken. Met een hiervoor bestemde app zijn veel functies op afstand te bedienen, is de auto makkelijk terug te vinden, is het onderhoud van de auto te managen en wordt het zelfs mogelijk om anderen (eenmalig) toegang te geven tot de auto.

Extra comfort

Dankzij aanpassingen aan de achterwielophanging is het rijgedrag van de Lexus ES 300h nu nog preciezer én comfortabeler. Het remgevoel is extra vertrouwenwekkend door de verbeterde afstemming van het remsysteem. Ook door minder remvibraties en de gewijzigde vorm van het rempedaal is het remgevoel beter dan ooit. De Adaptive Variable Suspension (AVS) van de ES 300h F SPORT reageert nu nog sneller en beter op wisselende rijomstandigheden. Dit verbetert het comfort en de bestuurder profiteert van nog betere feedback van bijvoorbeeld de stuurinrichting.

Krachtig en efficiënt

De vernieuwde Lexus ES 300h, die gebruik maakt van het veelgeprezen Lexus Global Architecture K-platform (GA-K), heeft de nieuwste generatie van Lexus’ zelfopladende hybridetechnologie aan boord. De combinatie van een 2,5-liter viercilinder benzinemotor en een compacte elektromotor is goed voor een systeemvermogen van 160 kW/218 pk.

Lexus Safety System +

Voor de veiligheid beschikt de nieuwe ES 300h standaard over het Lexus Safety System +, waarin hoogwaardige assistentiesystemen samenkomen. De nieuwste generatie van dit systeem kenmerkt zich door de beschikbaarheid van nieuwe features en verfijning van bestaande systemen. Zo worden wegmarkeringen nu nog beter herkend door de camera’s. En dan zijn er de toevoegingen. Zo is het Pre-Collision System nu uitgevoerd met de nieuwe Intersection Turn Assist. Bij het afslaan op een kruising detecteert dit systeem niet alleen overstekende voetgangers, maar ook tegemoetkomend verkeer.

Nog meer souplesse

Ook Emergency Steering Assist is nieuw. Dit systeem houdt de auto stabiel én binnen de wegmarkeringen als de berijder een uitwijkmanoeuvre uitvoert op een moment dat zich voetgangers in de onmiddellijke nabijheid van de auto bevinden. Lane Tracing Assist is bedoeld om de ES 300h automatisch in het midden van de rijbaan te houden. De ondersteunende stuurbewegingen die daarvoor nodig zijn, worden nu met nog meer souplesse uitgevoerd. De Dynamic Driving Cruise Control laat zien hoe comfort en veiligheid hand in hand kunnen gaan. Een nieuwe functie van dit systeem maakt het mogelijk dat de ES 300h automatisch afremt voor een bocht.

Innovatieve digitale buitenspiegels

De nieuwe ES 300h is ook leverbaar met de Digital Side View Monitor. Met deze digitale buitenspiegels heeft de bestuurder een beter (over)zicht dan met conventionele spiegels, al helemaal ’s nachts en bij regen. Ook deze digitale buitenspiegels zijn verder verbeterd. Het beeld via de displays in de auto is nu helderder en flikkeringen van LED-verlichting zijn nog verder teruggedrongen.

De nieuwe Lexus ES 300h-modellen zijn per direct leverbaar. Informatie over het leveringsgamma en de prijzen maakte Lexus al eerder bekend.

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Manager Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles