Verdere verfijning op alle fronten: de nieuwe Lexus ES

Verdere verfijning op alle fronten: de nieuwe Lexus ES


Verdere verfijning op alle fronten: de nieuwe Lexus ES


  • Nog meer comfort en rust in het interieur
  • Rijden met gevoel: verder verbeterd onderstel en remsysteem
  • Nog geavanceerder: het Lexus Safety System+

De Lexus ES 300h krijgt een belangrijke update. De executive sedan valt op met subtiele wijzigingen van het in- en exterieurdesign. Daarbij is hij nog comfortabeler, stiller en veiliger. Ook op het gebied van connectiviteit zet de Lexus ES 300h nieuwe stappen.

Lees verder

De nieuwe Lexus ES 300h maakt gebruik van de vierde generatie Lexus Hybrid Drive. Hierbij gaan een 2,5-liter benzinemotor en een elektromotor een efficiënt en soepel samenspel aan. Dit vertaalt zich in hoge prestaties in combinatie met opmerkelijk lage verbruikscijfers. En dat in alle comfort.

Nog scherper design

De voorzijde van de nieuwe Lexus ES 300h is subtiel gewijzigd. Door het beperken van het aantal verticale spijlen heeft de kenmerkende grille nu een nog cleanere look. De koplampunits vallen op door een nog scherper, compacter design. De nieuwe Lexus ES 300h is leverbaar met BladeScan® AHS, een innovatief adaptief grootlichtsysteem. Hierbij schijnt LED-licht op extreem snel roterende spiegels. Dit licht wordt via een lens op de weg geprojecteerd. Met een zeer precieze lichtverdeling maakt BladeScan®-technologie het mogelijk om met grootlicht te rijden zonder daarbij tegenliggers te verblinden. Door de brede spreiding van de (groot)lichtbundel worden voetgangers naast de weg sneller en beter zichtbaar.
Ook de wielen (17-, 18- of 19-inch) van de ES 300h-range hebben een nieuw design en daarnaast is het kleurenpalet uitgebreid met de carrosseriekleuren Sonic Platinum en Sonic Grey.

Bedieningsgemak, ook op afstand

Het uitnodigende interieur van de nieuwe Lexus ES 300h staat in het teken van de Lexus human-centred-benadering. Het nieuwe touchscreen staat niet alleen dichter bij de bestuurder (circa 10 cm), maar ook onder een hoek. Daardoor bevindt het zich nog beter in het blikveld. Via Apple CarPlay en Android Auto zijn smartphones eenvoudig te koppelen en veilig in de auto te gebruiken. De nieuwste versie van de Lexus Link app maakt het mogelijk om de ES 300h ook op afstand in de gaten te houden. Zo maakt de app zichtbaar of de deuren en ramen zijn gesloten en of de lichten nog branden. Tevens laat de app de exacte locatie van de auto zien en hij geeft zelfs een route naar de eindbestemming als de auto is geparkeerd. Via de app zijn ook afspraken voor onderhoud en service te maken en bij een ongeval zijn via de app hulpdiensten in te schakelen.
Nieuwe details in het stijlvolle en comfortabele interieur van de Lexus ES 300h zijn afwerkingsaccenten in Sumi Black Walnut en Dark Brown Walnut. Naast de interieurkleur Hazel is nu ook Forest Brown beschikbaar. De F SPORT-modellen vallen op door een sportieve combinatie van wit, rood en zwart.

Extra gevoel, nog meer comfort en stabiliteit

De nieuwe Lexus ES 300H maakt gebruik van een torsiestijvere achterwielophanging. Dit vertaalt zich in een betere voertuigstabiliteit, zowel in rechte lijn als bij rijbaanwisselingen. Ook het remgevoel is verder verbeterd. Het rempedaal heeft een groter oppervlak en wijzigingen in de elektronische aansturing van het remsysteem dragen bij aan het verminderen van ongewenste trillingen. De Adaptive Variable Suspension van de Lexus ES 300h F SPORT biedt nu een nog bredere spreiding: van uitermate comfortabel tot zeer sportief. Dit draagt ook bij aan een nog betere stuurrespons en extra stabiliteit.

De plus van het Lexus Safety System+

Het Lexus Safety Sytem + van de Lexus ES 300h is verbeterd én uitgebreid. Zo zijn de camera’s en de radars van het systeem aangepast. Daardoor is het Pre-Collision System nu in staat om fietsers bij daglicht te detecteren en voetgangers bij schemerlicht. In dit systeem is Intersection Turn Assist geïntegreerd. Dit ondersteunt de bestuurder door bij het afslaan op een kruising te waarschuwen voor tegemoetkomend verkeer en overstekende voetgangers.
Emergency Steer Assist is ook nieuw. Als de bestuurder van de Lexus ES 300h een stuurbeweging maakt om een voetganger in de onmiddellijke nabijheid te ontwijken, ondersteunt dit systeem de stuurbeweging terwijl het de auto stabiel én binnen de wegmarkeringen houdt.

Veilige en stabiele vertraging

Lane Trace Assist is verder verbeterd door de toepassing van AI-technologieën (Artificial Intelligence) die het ondersteuningsbereik vergroten. Dit heeft geresulteerd in een nog soepelere en meer continue stuurassistentie. Verder is een curve-snelheidsregelingsfunctie toegevoegd aan Dynamic Radar Cruise Control. Die zorgt ervoor dat de Lexus ES vooraf vertraagt volgens de grootte van een naderende bocht (met een trackingfunctie voor alle snelheden).

Minder flikkeringen

Ook de digitale buitenspiegels van de Lexus ES 300h zijn verder verbeterd. De camera’s van het Digital Side View Monitor-systeem zijn aangepast waardoor de bestuurder op de displays in het interieur een nog scherper en contrastrijker beeld krijgt van de situatie achter de auto. Vooral in het donker, bij regen en bij overgangen van licht naar donker is het zicht nog beter. Door het nieuwe systeem ervaart de bestuurder van een ES 300H bovendien minder flikkeringen van LED-licht.

Hoogwaardig rijcomfort

Door de jaren heen heeft de Lexus ES executive sedan zowel bestuurders als passagiers in vervoering gebracht, met zijn uitzonderlijke niveau van stilte, hoogwaardig rijcomfort en weldadige interieur. De Lexus ES werd in 1989 geïntroduceerd en is een kernmodel in het Lexus-gamma. De totale verkoop sinds het debuut bedraagt ruim 2,65 miljoen auto’s in meer dan 80 landen en regio’s. In 2018 kwam de executive sedan voor het eerst naar West-Europa.

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Head of Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles