Unieke proefrit nieuwe Lexus UX: Urban Art Tour

Unieke proefrit nieuwe Lexus UX: Urban Art Tour


Unieke proefrit nieuwe Lexus UX: Urban Art Tour


  • UX is eerste premium crossover in C-SUV-segment van Lexus
  • Afkorting UX staat voor Urban Explorer
  • Proefrit genaamd ‘Urban Art Tour’ laat klanten op unieke manier kennismaken met UX
  • Audiotour is eerste interactieve proefrit ter wereld
  • Lexus UX 250h leverbaar vanaf 44.495 euro

Lexus introduceert voor de nieuwe UX (Urban Explorer) in Nederland een bijzondere proefrit, genaamd Urban Art Tour. Deze unieke audiotour is de eerste interactieve proefrit ter wereld en voert de rijder langs diverse prikkelende en fantasierijke creaties in Amsterdam. De route leidt langs pakkende streetart, verrassende beelden en bijzondere architectuur. Kortom: uitgesproken design. En laat dat nu net een van de eyecatchers van de nieuwe Lexus UX zijn.

Lees verder

De Lexus UX is de eerste premium crossover in het C-SUV-segment van Lexus met de nieuwste generatie hybridetechnologie. De UX is gebaseerd op het innovatieve GA-C-platform (Global Architecture-Compact). In de tests voor Euro NCAP komt de UX naar voren als een van de veiligste auto’s in zijn segment. Ook opvallend is de onderscheidende uitstraling van de Lexus UX. Om het designaspect extra uit te lichten, ontwikkelde Lexus de Urban Art Tour: een opvallende proefrit door Amsterdam, waarmee de klant diverse uitzonderlijke creaties passeert terwijl deze met audiobegeleiding over de creaties en de auto zelf wordt ondersteund.

Speciale audiotour

Tijdens de Urban Art Tour – die bij Lexus Amsterdam begint en ongeveer een uur duurt – genieten de inzittenden van een speciale audiotour. De route is voorgeprogrammeerd in het GPS-navigatiesysteem. De technologie weet dus precies waar de Lexus UX rijdt en begeleidt de bestuurder van creatie naar creatie. Het systeem reageert niet alleen op de creaties die gepasseerd worden, maar ook op handelingen met de auto. Zo registreert het systeem ook het regeneratief remmen van de UX om vervolgens uitleg te geven over de werking van het hybridesysteem dat dit mogelijk maakt. Zo wordt relevante content aan innovatie gekoppeld voor de ultieme rijbeleving.

King Kong

De audiotour vertelt wie de maker is van het kunstwerk en wat de aanleiding was om het te maken. Ook worden de inzittenden meegenomen in de geheimen achter de creatie en ligt de focus op elementen die gauw over het hoofd worden gezien. De proefrit komt onder meer langs ‘King Kong in gevecht met Air Force One’, een illegale vorm van streetart die zonder goedkeuring is geplaatst op een bestaand kunstwerk. Het onverwachte kunstwerk is toch omarmd door de buurt en – opvallend genoeg – ook door de erfgenamen van het oorspronkelijke kunstwerk.

Unieke introducties

Als onderscheidend hybridemerk introduceert Lexus zijn modellen graag op een unieke manier. Eerder lanceerde Lexus al de dikste autobrochure ter wereld, kwam het met een nieuwe filmserie van 60.000 uur, nam het op een opmerkelijke manier afscheid van de dieselmotor en kwam Lexus met een 48 uur durende proefrit. De unieke Urban Art Tour ter introductie van de Lexus UX sluit hier mooi op aan.

Hybride-aandrijflijn

De nieuwe Lexus UX 250h rijdt met zijn zelfopladende hybride-aandrijflijn met een systeemvermogen van 135 kW/184 pk tot 50 procent van de tijd elektrisch. De Lexus UX is bovendien de meest complete SUV in zijn klasse en combineert dynamiek met verfijnde luxe en kwaliteit. Standaard aan boord is het actieve veiligheidspakket Lexus Safety System+. In Nederland start de Lexus UX 250h bij een consumentenprijs van 44.495 euro.

Aanmelden voor de Urban Art Tour kan op www.lexus.nl/art

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Manager Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles