Ultieme rijprestaties: Krachtige V8 met meer dan 450 pk voor Lexus nieuwe RC F

Ultieme rijprestaties: Krachtige V8 met meer dan 450 pk voor Lexus nieuwe RC F


Ultieme rijprestaties: Krachtige V8 met meer dan 450 pk voor Lexus nieuwe RC F


Aan vermogen geen gebrek. Lexus geeft de nieuwe RC F namelijk de krachtigste V8 die het ooit ontwikkelde; met een slagvolume van 5 liter en het vermogen van ‘meer dan 450 pk’, wordt de RC F bovendien de meest potente Lexus uit de geschiedenis, de in beperkte oplage gebouwde supersportscar LFA buiten beschouwing gelaten.

Lees verder Lees verder

Vanzelfsprekend is de ultra sportieve RC F nauw verwant aan de ook al dynamische RC coupé, maar kende wel een duidelijk eigen ontwikkeltraject. “De vorm van elk onderdeel is zorgvuldig ontworpen om bij te dragen aan de prestaties van de auto”, legt Yukihiko Yaguchi, chief engineer van de RC F, uit. “Van de unieke luchtuitlaat aan de achterzijde tot aan de vorm van de bumpers voor extra downforce en stabiliteit: alles staat in het teken van optimale motorprestaties en een geweldige handling.”

RC F: ultieme rijprestaties
De veranderingen in het design hebben ook hun niet te missen uitwerking op de uitstraling van de RC F: de stoere, diep liggende spindle grill met een in F-patroon uitgesneden raster, de iets verhoogde motorkap met een fors luchtrooster, de luchthappers in de voorbumpers en de aerodynamische vinnen op het bodywork onderstrepen dat de RC F gemaakt is om de bestuurder en zijn passagier te trakteren op ultieme rijprestaties.

Hongerig naar prestaties
Zodra het gaspedaal wordt ingetrapt en de V8 de RC F aan het rollen brengt, komt de aard van deze ultra sportieve Lexus naar voren. Strak sturend, hongerig naar het leveren van topprestaties. Schiet de snelheidsmeter boven de 80 kilometer per uur, dan verrijst uit de achtersteven een aerodynamische achtervleugel voor extra downforce, die pas weer inklapt als er langzamer dan 40 kilometer per uur wordt gereden.

Speciaal ontworpen interieur
In het interieur wordt het uitgesproken design van de buitenzijde voortgezet. Onder meer de meters, het stuurwiel met schakelflippers, de (met leder beklede) sport-stoelen en pedalen werden speciaal voor de RC F ontworpen. Bovendien wordt de sfeer van het instrumentarium aangepast aan de vier verschillende rijmodi die de bestuurder kan kiezen. Niet alleen de kleur verandert, maar ook het soort informatie en manier waarop deze in het display wordt geprojecteerd, veranderen mee.

De Lexus RC F debuteert op 14 januari op de North American International Auto Show in Detroit.

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Head of Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles