’s Werelds coolste wielen voor de Lexus NX 300[h]

’s Werelds coolste wielen voor de Lexus NX 300h


’s Werelds coolste wielen voor de Lexus NX 300h


  • Complete set velgen en banden gebeeldhouwd uit ijs
  • Vier vakmensen werkten 36 uur aan elk wiel
  • Craftmanship en lasertechnologie in een exclusieve combinatie

Lexus geeft rijden op ijs een compleet nieuwe betekenis: als eerste ter wereld slaagde het merk erin een complete set velgen en banden te vervaardigen van bevroren water. Na verblijf van vijf dagen in een koelcel bij min 25° Celsius werden ze in de praktijk getest.

Lees verder Lees verder

Lexus ontwikkelde dit project samen met een team vakmensen, gespecialiseerd in het maken van ijssculpturen; ‘Hamilton Ice Sculptors’. Na drie maanden van onderzoeken, ontwerpen en testen was het team klaar met de speciaal vervaardigde ijswielen! Ze werden gemonteerd op een Lexus NX 300h en vervolgens vijf dagen aaneen in een vriescel gezet bij min 25° Celsius. Daarna startte de hybride moeiteloos.

Craftmanship & lasertechnologie

Net als bij de productie van elke Lexus, draait het ook bij het maken van de ijswielen om hoogstaand Craftmanship. De afwerking met de hand is tot op de millimeter nauwkeurig, waarbij de ijsspecialisten beitels en scharpers van Japans staal gebruikten. Zelfs het profiel van de banden is perfect nagemaakt. Kunststof inzetstukken zorgen ervoor dat de wielen aan de Lexus gemonteerd kunnen worden om het gewicht van de NX te dragen. De Lexus-wielen werden met lasers gescand. Vervolgens werd de vorm exact nagemaakt met behulp van computerdesign, speciale freesmachines en vooral veel handwerk. De speciale LED-verlichting in de wielen benadrukt de uniekheid dit project.

In het rijtje van de Hoverboard

Richard Balshaw, Lexus Director: “Iets verbazingwekkends maken, daar gaat het bij Lexus om. Opmerkelijke projecten zoals de Hoverboard, de Origami-auto van karton en nu deze verbluffende ijswielen illustreren dat we geavanceerde technologie combineren met authentiek vakmanschap. Voor zowel speciale projecten en voor onze auto’s.”

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Manager Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles