Rijders Lexus meest loyaal aan eigen dealer

Rijders Lexus meest loyaal aan eigen dealer


Rijders Lexus meest loyaal aan eigen dealer


  • 43,1 procent Lexus rijders gaat voor apk naar Lexus dealer
  • Hoogste percentage van alle automerken
  • Perfect onderhoud en topservice horen bij elke Lexus dealer

Elke Lexus is voor onderhoud bij de Lexus dealer in de beste handen. Daarvan zijn de rijders ook overtuigd, ook als het gaat om de wettelijk verplichte apk. Dat blijkt uit cijfers van automotive data specialist RDC, die data over autoverkopen en -onderhoud in Nederland verzamelt. Maar liefst 43,1 procent van de Lexus rijders laat in 2018 de apk over aan de Lexus dealer. Dat is het hoogste percentage van alle merken.

Lees verder

In 2018 zijn ruim 7 miljoen apk-keuringen uitgevoerd, aldus RDC. Net als in 2017 vond ruim 74 procent daarvan plaats bij een universeel autobedrijf. 26 procent, zo’n 1,8 miljoen auto’s, zijn gekeurd door een merkdealer. Met 43,1 procent steekt de Lexus dealer hier met kop en schouders bovenuit.

Lexus kwaliteit, ook bij apk

Lexus staat voor kwaliteit. Perfect onderhoud en een topservice zijn intrinsieke merkwaarden, waarom veel mensen juist kiezen voor dit merk. Ze vertrouwen hun auto dan ook het liefst aan de Lexus dealer toe. Daar werken vakkundige technici die zijn opgeleid volgens de hoge normen van Lexus om kwaliteit optimaal te garanderen. Het hoge percentage apk’s vloeit hieruit logischerwijs voort.

Toyota op twee

De nummer twee op de ranglijst van apk bij de merkdealer is overigens Toyota, net als Lexus onderdeel van Toyota Motor Corporation. 34,4 procent van de eigenaren van auto’s van dit merk laat de keuring over aan de Toyota dealer.

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Head of Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles