‘Rewind’ wint Lexus Design Award 2022

‘Rewind’ wint Lexus Design Award 2022


‘Rewind’ wint Lexus Design Award 2022


  • Ontwerp van Poh Yun Ru wint prestigieuze award voor innovatieve geheugensteun dementerenden
  • ‘Rewind’ uit 6 finalisten gekozen door een jury van toonaangevende namen uit de kunst- en architectuurwereld
  • Werk van alle finalisten te zien bij Lexus tijdens ’s werelds grootste designbeurs, de Milan Design Week

Lexus heeft ‘Rewind’ van ontwerpster Poh Yun Ru uit Singapore geselecteerd als winnaar van de Lexus Design Award 2022. ‘Rewind’ is een hulpmiddel dat gebruikt kan worden bij cognitieve stimulatietherapie voor dementerenden. Het is ontworpen om herinneringen op te roepen waarbij het gebruikmaakt van een bewegingsregistratietool die via een gekoppeld apparaat visuele en audio-feedback geeft.

Lees verder

Poh Yun Ru is een sociaal geëngageerde productdesigner die een positieve impact op de samenleving wil bereiken door het leven van anderen te verbeteren. Ze leeft in een cultureel rijke en diverse samenleving en ziet design als een methodologie om intuïtieve en inclusieve oplossingen te ontwikkelen voor mensen uit alle lagen van de bevolking.

Lonende en inspirerende reis

Poh Yun Ru: “Ik ben enorm dankbaar dat ‘Rewind’ nu een stap verder is in het verbeteren van het leven van mensen. Zonder de niet-aflatende steun van mijn mentors en mijn team van toegewijde ingenieurs, programmeurs, gezondheidsexperts en gebruikers was dit niet mogelijk geweest. De kans die ik van Lexus kreeg om het project om te zetten in een echt product, voelt ronduit geweldig. Ik ben bevoorrecht om zoveel gepassioneerde ontwerpers van over de hele wereld te hebben ontmoet. Het was een heel lonende en inspirerende reis en ik ben verheugd om door te kunnen gaan met ontwerpen voor een betere wereld en een mooiere toekomst voor iedereen.”

‘Rewind’ werd tijdens een online event geselecteerd uit 6 finalisten waarbij elke finalist zijn of haar werk presenteerde voor een jury.

Zorg

Paola Antonelli, een van de juryleden en Senior Curator Architecture and Design bij het Museum of Modern Art (MoMA) in New York: “Alle finalisten van de Lexus Design Award tonen een breed scala aan producten op verschillende gebieden van design waarbij gebruik is gemaakt van verschillende soorten technologie. De ontwerpen hebben één ding gemeen: zorg. Zorg voor het milieu, zorg voor ouderen en anders begaafden, zorg voor gezinnen en gemeenschappen en meer. Ze laten zien dat designs ook in tijden van nood poëtisch en mooi zijn, maar ook haalbaar.”

Vermogen om leven van mensen te verrijken

Simon Humpries, Head of Toyota and Lexus Global Design, prijst alle finalisten voor hun creativiteit en verbeeldingskracht waarbij rekening is gehouden met de criteria van de jury: “De kracht van creativiteit en zijn vermogen om het leven van mensen te verrijken, blijft me verbazen. En de inzendingen van dit jaar hebben dat gevoel alleen maar versterkt. Felicitaties aan alle finalisten die zulke fantasierijke inzichten hebben getoond.”

De ontwerpen van de finalisten van de Lexus Design Award 2022 worden tijdens de Milan Design Week (’s werelds grootste designbeurs, op 7-12 juni 2022) op de Lexus stand gepresenteerd.

Anticiperen, innoveren en boeien

De Lexus Design Award is in 2013 in het leven geroepen en een internationale ontwerpwedstrijd voor opkomende designers van over de hele wereld. Door designers en hun ontwerpen te bemoedigen wil Lexus een bijdrage leveren aan een betere samenleving. De finalisten krijgen de kans hun designs onder begeleiding van toonaangevende ontwerpers uit te werken tot echte prototypen. De inzendingen moesten dit keer voldoen aan drie kernwaarden van Lexus (anticiperen, innoveren en boeien) en op die manier bijdragen aan een betere wereld.

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Manager Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles