Optimale prestaties en verfijning op hoogste niveau in nieuwe Lexus ES

Optimale prestaties en verfijning op hoogste niveau in nieuwe Lexus ES


Optimale prestaties en verfijning op hoogste niveau in nieuwe Lexus ES


  • Dynamiek verpakt in emotioneel design, gebaseerd op GA-K-platform voor optimale carrosseriestijfheid en designvrijheid
  • ES en ES F SPORT nieuw voor Europa
  • Lexus ES 300h met vierde generatie zelf opladend hybridesysteem
  • Standaard voorzien van tweede generatie Lexus Safety System +

Lexus’ nieuwe premium middenklasse sedan, de ES, is gebaseerd op het Global Architecture – K-platform. Daarmee onderscheidt hij zich – behalve door de bekende Lexus eigenschappen op het gebied van luxe, comfort en verfijning – ook door een nog beter weggedrag en het dynamische design.

Lees verder

Het designteam ontwikkelde een onderscheidende carrosserie. Met een duidelijke wigvorm, die vloeiend en dynamisch oogt. Het front van de ES is voorzien van Lexus’ kenmerkende ‘spindle’-grille met verticale spijlen die vanuit het midden ‘uitwaaieren’. De F SPORT-versie is voorzien van een grille met zwart gaas dat overeenkomt met dat in de openingen op de hoeken van de voorzijde van ES.
De relatief lage daklijn loopt naar achteren af en accentueert het aerodynamische silhouet. De achterzijde is strak en scherp gelijnd en voorzien van LED-verlichting. De F SPORT is voorzien van een achterspoiler, speciale badges en een donker achterpaneel voor een sportievere uitstraling. Drie wieldesigns (17- en 18-inch) zijn beschikbaar voor de standaard ES, terwijl de F SPORT is voorzien van 19-inch wielen die lijken op die van de Lexus LC.

Geïnspireerd op het werk van traditionele Japanse zwaardenmakers heeft deze Hadori-bekleding golfpatronen die een driedimensionale indruk wekken, die varieert afhankelijk van de invalshoek

De nieuwe Lexus ES is gebouwd op het geheel nieuwe GA-K-platform. De auto is langer (+65 mm), lager (-5 mm) en breder (+45 mm) dan de laatste van de zes voorgaande generaties die niet in Europa leverbaar waren. Door de langere wielbasis (+50 mm) staan de wielen dichter bij de uiterste hoeken van de auto. Daarbij is de spoorbreedte voor en achter resp. +10 en +37 mm groter.

Interieur van de toekomst

Het uitgangspunt voor het interieur van de ES was Lexus’ Future Interior-concept. Dat combineert het op de bestuurder gerichte dashboard met een comfortabele, ruime zitplaats. De bestuurder wordt niet afgeleid doordat de centrale display, het instrumentenpaneel en de head-up display in zijn directe blikveld zijn geplaatst.
Met het optionele navigatiesysteem met 12,3-inch multimediadisplay en Remote Touch-bediening is de ES ook connected met een gamma aan online diensten. Met stemherkenning is een mobiele assistent beschikbaar die de smartphone van de bestuurder kan bedienen.
Ondanks de aflopende daklijn biedt de ES optimaal comfort voor achterpassagiers. Een iets lagere zit en zorgvuldig gevormde hemelbekleding zorgen voor de nodige hoofdruimte, terwijl de lange wielbasis zorgt voor voldoende beenruimte.

Voor het interieur van de F SPORT is een nieuw soort metaalachtige bekleding ontwikkeld. Geïnspireerd op het werk van traditionele Japanse zwaardenmakers heeft deze Hadori-bekleding golfpatronen die een driedimensionale indruk wekken, die varieert afhankelijk van de invalshoek. Het subtiele effect weerspiegelt het niveau van aandacht voor detail en het Craftsmanship dat is besteed aan de F SPORT. Voor de luxere uitvoeringen van ES maakt Lexus gebruik van traditionele materialen als bamboe en Shimamoku-hout.

Nieuw niveau van prestaties

Het platform met voorwielaandrijving is exceptioneel stijf en doet qua torsiestijfheid niet onder voor het GA-L-platform met achterwielaandrijving van de LC en LS. Diverse gradaties van staal met hoge treksterkte beperken het gewicht. Dankzij het geheel nieuwe design van de multilink-achterwielophanging, nieuwe elektrische stuurbekrachtiging en de V-vormige versteviging achter de achterbank konden de ingenieurs de ES een uiterst precieze afstemming geven.

Adaptive Variable Suspension

Voor nog meer dynamiek en prestaties is de F SPORT leverbaar met Adaptive Variable Suspension, vergelijkbaar met die in de LC. De verstelbare dempers van dit systeem bieden 650 niveaus van dempkracht voor ultieme controle, ongeacht het wegdek. Ook de Sport+-modus van het Drive Mode Select-systeem is voorbehouden aan de F SPORT. Deze modus zorgt voor de meest alerte instellingen voor motor, transmissie en wielophanging. De ES F SPORT heeft ook een systeem dat het motorgeluid verdiept en het natuurlijke ritme bij sportief rijden versterkt.

Vierde generatie hybrid drive

De ES 300h is voorzien van een nieuwe – vierde generatie – zelf opladende hybride aandrijflijn met een ongekend laag brandstofverbruik, die zeer vlotte prestaties levert voor een premium middenklasse sedan. Het is een combinatie van een ultra-efficiënte 2,5-liter Atkinson 4-cilinder benzinemotor met een lichtere, compactere elektromotor met een hogere energiedichtheid. Het systeemvermogen bedraagt 160 kW/218 pk en het gecombineerde verbruik vanaf 4,7 l/100 km.
De 2,5-litermotor is geheel nieuw en bevat technologie voor een snelle verbranding, waarmee het thermisch een van de efficiëntste motoren in een productieauto is. Dat resulteert in meer vermogen zonder dat het verbruik of de emissie toeneemt. De nikkel-metaalhydridebatterij is zo compact dat hij onder de achterbank past en dus geen bagageruimte inneemt.

Uitgebreide veiligheidsvoorzieningen

De Lexus ES is standaard uitgerust met het nieuwe Lexus Safety System+. Nieuw is de signalering van fietsers bij daglicht, als onderdeel van het uitgebreide Pre-Collision System (PCS). PCS is verder verbeterd en kan dankzij de verhoogde gevoeligheid en het bereik van de radar ’s nachts voetgangers beter signaleren.
Een andere verbeterde veiligheidsvoorziening is het zogenoemde two-stage Adaptive High-beam system (AHS). Dat schakelt niet alleen grootlicht in en uit, maar kan met 24 individuele LED-lampen ook het lichtpatroon aanpassen. Het resultaat is een optimale verlichting terwijl verblinding van tegenliggers wordt voorkomen.

Intense geluidservaring

Het Mark Levinson PurePlay-audiosysteem met 17 speakers debuteert in de nieuwe Lexus ES. PurePlay geeft muziek feilloos weer, met speakers van wereldklasse die optimaal zijn geplaatst en met ongekend verfijnde technologie voor afstemming en decompressie. De speakers zijn op schouderhoogte geplaatst, waardoor de akoestiek verbetert en tonale synergie wordt bereikt. Zo ontstaat een consistente toonkleur voor alle midrange speakers en alle tweeters, alsof er twee identieke geluidsbronnen zijn, voor de voor- en de achterpassagiers.

12 kleuren

Er zijn twaalf kleuren, waaronder de nieuwe tinten beige en groen. De kleur Ice Ecru doet denken aan de weerkaatsing van licht op verse sneeuw en de kleur Sunlight Green aan de weerkaatsing van licht op het water in de oceaan. De exclusieve kleuren Sapphire Blue en F White zijn voorbehouden aan de Lexus ES F SPORT en accentueren de sportieve uitstraling.

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Manager Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles