Open voor rijplezier: nieuwe Lexus LC 500 Convertible

Open voor rijplezier: nieuwe Lexus LC 500 Convertible


Open voor rijplezier: nieuwe Lexus LC 500 Convertible


  • Zowel open als dicht uitermate stijlvol
  • Volop rijplezier: krachtige V8, uitermate stijf onderstel
  • Maatwerk: slim soundmanagement, doordachte comfort-items
  • Zomer 2020 op de markt

De Los Angeles Auto Show (22 november- 1 december) is het decor voor de wereldpremière van de Lexus LC 500 Convertible. Ook deze open uitvoering van de LC-reeks valt op door ultieme verfijning. Zowel met open als gesloten dak komt hij zeer stijlvol voor de dag. En dankzij een krachtige, atmosferische 5,0-liter V8 (351kw/477pk) en een geavanceerd onderstel biedt hij volop rijplezier. De LC 500 Convertible wordt in de zomer van 2020 op de markt verwacht.

Lees verder

Open of dicht: altijd elegant

Het lijnenspel van de nieuwe LC 500 Convertible is gebaseerd op het design van de LC 500 Coupé. Deze topklasse coupé werd in 2016 onderscheiden met de prestigieuze Eyes On Design Award.
De LC 500 Convertible heeft een softtop, die is ontworpen om de fraaie daklijn van de Coupé zo goed mogelijk te behouden. De aandacht voor verfijning zit hem ook in de opbouw van de softtop: vier lagen zorgen voor optimale (akoestische) isolatie. De stof aan de buitenzijde is geselecteerd op basis van een kreukvrij karakter én de mogelijkheid om hem optimaal te kunnen aanspannen.
Het openen van de softtop gaat na een druk op de knop volledig automatisch. Dit proces neemt slecht 15 seconden in beslag. Na het neerklappen, wordt de kap afgedekt door een tonneau cover, die fraai verwerkt is tussen de oplopende carrosserielijnen achter de deuren. Samen met de verhoogde en verbrede lijnvoering van de achterzijde leidt dit tot een stijlvol en clean silhouet. Het volautomatisch sluiten van het dak duurt 16 seconden. Net als het openen gaat dit op de Lexus-manier: in een vloeiende, natuurlijke beweging. En dat kan ook als de auto rijdt (maximale snelheid 50 km/h). Een animatie op het instrumentenpaneel laat duidelijk zien hoe ver het proces is gevorderd. Vorm en functie zijn ook op andere fronten in balans: binnen de fraaie lijnen is ook voldoende bagageruimte te vinden.

Een unieke rijervaring

Dankzij een nieuwe carrosseriestructuur met lichtgewicht verstevigingselementen is de LC 500 Convertible net zo stijf als de Coupé. Dit is de basis voor een zeer dynamisch weggedrag. Een subframe met ‘performance damper’ draagt juist bij aan een hoog comfortniveau.
In de LC 500 Convertible is een krachtige, atmosferische 5,0-liter V8 gekoppeld aan de DirectShift-10 automatische transmissie. De vermogensafgifte wordt bepaald op basis van de rijomstandigheden. Bij woon-werkverkeer valt bijvoorbeeld het soepele karakter op, maar als de bestuurder dat wenst, is het volle vermogen beschikbaar voor een indrukwekkende, lineaire acceleratie.

Sound (of silence)

Het interieur van de LC 500 Convertible is ontworpen volgens de ‘Human Centered’-filosofie van Lexus. Zelfs het exterieurdesign speelt daarbij een rol. De lijnvoering is niet alleen fraai, maar ook gericht op het voorkomen van storend windgeruis. In combinatie met een windscherm van polycarbonaat worden wervelingen in het interieur bij open rijden zo veel mogelijk voorkomen. Alleen daardoor is het interieur al opvallend stil. Ook Active Noise Control (ANC), optimale geluidsisolatie en de toepassing van geluidsabsorberende technieken dragen bij aan het onderdrukken van ongewenste en dreunende geluiden. Het sound management van Lexus heeft ook een andere kant: gewenst geluid dient zo zuiver mogelijk te worden weergegeven. Daarom kan de bestuurder de sound van de V8 naar wens instellen. Het sound system past het ‘akoestische design’ automatisch aan als het dak opent of sluit. Voor extra beleving bij open rijden, zetten een soundgenerator en een speciale klep in het uitlaatsysteem het V8-geluid extra aan. Zo biedt de LC 500 Convertible onder alle omstandigheden een geluidservaring op maat.

Altijd open

Voor een zo lang mogelijk open air-seizoen is de LC 500 Convertible standaard uitgevoerd met de Lexus Climate Concierge, die de airconditioning automatisch aanstuurt. Ook de verwarmde stoelen en nek- en stuurwielverwarming maken het mogelijk om zelfs op frisse(re) dagen volop te genieten van open rijden.

De Lexus LC 500 Convertible wordt in de zomer van 2020 op de Nederlandse markt verwacht. Er is dan keuze uit diverse kleuren voor exterieur, sofftop en interieur.

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Head of Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles