Nieuwe Lexus RX onthuld in New York

Nieuwe Lexus RX onthuld in New York


Nieuwe Lexus RX onthuld in New York


•  Volledig nieuwe 4e generatie
•  Krachtig, herkenbaar Lexus design
•  Luxueus interieur met meer ruimte en comfort
•  Meer rijplezier en optimale stabiliteit
•  Actieve veiligheidssystemen met Lexus Safety System+
•  Vernieuwde hybride aandrijflijn
•  Altijd met All Wheel Drive
•  ‘Stekkeren’ niet nodig

Lexus presenteert vandaag de volledig nieuwe Lexus RX op de New York International Auto Show. De 4e generatie laat een krachtig en herkenbaar Lexus design zien en een compleet nieuw interieur dat ruimer en luxer is. Daarnaast introduceert Lexus het Lexus Safety System+ op de RX, een uitgebreid pakket actieve veiligheidssystemen dat het veiligheidsniveau op een nog hoger plan brengt. Ook de Full Hybrid aandrijflijn is vernieuwd. En het plezierige is: je hoeft niet met oplaadkabels in de weer om te ‘stekkeren’. De nieuwe Lexus RX wordt eind dit jaar in de Nederlandse showroom verwacht.

Lees verder Lees verder

Het krachtige design van de grote SUV trekt ogenblikkelijk de aandacht, niet in de laatste plaats door Lexus’ karakteristieke ‘spindle’ grille. De drievoudige, L-vormige LED koplampen en nieuw vormgegeven mistlampen geven de nieuwe Lexus RX een elegante en futuristische uitstraling. De geprononceerde wielkasten zorgen voor een meer sportieve look.

Floating roof effect
De achterste stijlen van de Lexus RX zijn gedeeltelijk in zwart uitgevoerd waardoor het lijkt alsof het dak boven de rest van de carrosserie zweeft, een designprimeur voor een Lexus. Samen met de scherpe lijnen die vanaf de voorste wielkasten over de volledige zijkanten lopen en de vloeiende daklijn, oogt de Lexus dynamisch en lijkt de SUV dichter bij de weg te liggen. De nieuw ontworpen 20-inch lichtmetalen wielen onderstrepen de sportieve uitstraling. Omdat de L-vormige achterlichten tot in de zijkanten van de carrosserie doorlopen, ziet de achterzijde er extra breed uit.

Meer ruimte en comfort
De wielbasis van de Lexus RX is toegenomen van 2,74 m tot 2,79 m. Met name de passagiers op de achterbank profiteren hiervan; zij beschikken over meer been- en knieruimte. Deze ruimte is zelfs vergelijkbaar met die van de Lexus LS. Bovendien kunnen de passagiers hier het bijzonder hoge comfortniveau ervaren dat de nieuwe, verwarmbare zetels hen biedt. Vooral wanneer hun stoelleuning naar achter wordt gezet voor een nog relaxtere zithouding. (L x B x H: 4.890 mm x 1.895 mm x 1.690 mm.)

Luxe van een toplimousine
Het interieur van de Lexus RX is samengesteld uit de meest verfijnde materialen en bekledingsstoffen. Comfort en luxe voeren de boventoon. Een gevoel van luxe dat men eerder verwacht in een toplimousine. De bestuurder ziet belangrijke gegevens recht voor zich op een groot Head-Up Display (HUD). Meer gegevens zijn te vinden op het 12,3-inch display, groter dan dat van bijvoorbeeld een iPad.

Vernieuwde hybride aandrijflijn
Voor de aandrijving biedt Lexus een Full Hybrid aandrijflijn inclusief een verder verbeterde 3,5-liter Atkinson-V6. Samen met de elektromotoren levert deze benzinemotor een systeemvermogen van meer dan 300 pk. De aandrijflijn is efficiënt en sterk tegelijk. Voor de uiterst vloeiende rijbeleving staat een hoge trekkracht ter beschikking – met dank aan de elektromotoren. De nieuwe Lexus RX is overigens standaard uitgerust met All Wheel Drive (AWD).

Lexus Safety System+ voor extra actieve veiligheid
Voor meer passieve veiligheid heeft Lexus verbeteringen doorgevoerd aan onder meer de carrosserie van de Lexus RX. Het Lexus Safety System+ heeft juist het actieve veiligheidsniveau op een hoger plan gebracht. Dit uitgebreide veiligheidspakket dat gebruikmaakt van een geavanceerde millimeter-golfradar omvat de volgende systemen:

• Pre-Collision System (PCS): voorkomt bij bepaalde snelheden kop-staartbotsingen en aanrijdingen met voetgangers.
• Lane Keeping Assist (LKA): waarschuwt op het moment dat de Lexus RX onbedoeld zijn rijbaan verlaat en stuurt zo nodig bij.
• Automatic High Beam (AHB): zorgt voor optimaal zicht in het donker zónder voor- en tegenliggers te verblinden.
• Dynamic Radar Cruise Control (DRCC): houdt een bepaalde afstand tot de voorligger aan.

Voor extra veiligheid is de Lexus RX uit te rusten met Adaptive High-beam System (AHS), Panoramic View Monitor (PVM) en Blind Spot Monitor (BSM).

Meer rijplezier
Voor meer rijplezier en stabiliteit en controle in bochten, is het complete onderstel van de RX onder handen genomen. Voor een lichtvoetige wegligging is bovendien de carrosserie versterkt en kreeg het meer stijfheid. Geavanceerde technologieën als Vehicle Stability Control (VSC) en Vehicle Dynamics Integrated Management (VDIM) herkennen mogelijk gevaarlijke situaties en zorgen ook dan voor optimale controle.

Ook als F SPORT Line
All Wheel Drive garandeert dat de Lexus RX ook op een slechte of gladde ondergrond optimaal presteert. De nieuwe Lexus RX is verder leverbaar met Adaptive Variable Suspension (AVS) dat effect heeft op het stuurgedrag en de schokdemping en waarmee de bestuurder de rijdynamiek van zijn auto zelf kan beïnvloeden. Er komt ook weer een Lexus RX F SPORT Line.

RX is meest verkochte Lexus wereldwijd
De Lexus RX is met ruim 2,1 miljoen units de meest verkochte Lexus in de historie van het merk; 3 van elke 10 verkochte Lexus modellen is een RX.

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Head of Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles