Nieuwe Lexus RX 450[h]: uitdagend design, ultieme luxe en veiligheid vanaf 69.990 euro

Nieuwe Lexus RX 450h: uitdagend design, ultieme luxe en veiligheid vanaf 69.990 euro


Nieuwe Lexus RX 450h: uitdagend design, ultieme luxe en veiligheid vanaf 69.990 euro


  • Nieuwe Lexus RX 450h per direct te bestellen
  • Toonaangevende ruime premium SUV legt lat nog hoger
  • Grondig vernieuwde Lexus Hybrid Drive voor nog betere prestaties
  • Aanhanggewicht 2.000 kg
  • Vanaf slechts 122 gram CO2/km zónder extern opladen
  • Omvangrijke standaarduitrusting en altijd All Wheel Drive (AWD)
  • Veiliger dan ooit dankzij standaard Lexus Safety System+

Lexus is gestart met de orderintake van de volledig nieuwe Lexus RX 450h. De grote, scherp gelijnde SUV biedt een onovertroffen mix van efficiency, comfort en premium luxe. Hij staat garant voor veel ‘value for money’ en is bovendien veiliger dan ooit dankzij het standaard aanwezige Lexus Safety System+. De prijzen (per 1 januari 2016) beginnen bij 69.990 euro.

Lees verder Lees verder

De Lexus RX is uitgegroeid tot een icoon op het gebied van hybride premium autorijden. Sinds de lancering van ’s werelds eerste Full Hybrid premium SUV in 2005 – de Lexus RX 400h – staat de luxe SUV garant voor uitstekende prestaties in combinatie met een zeer gunstig brandstofverbruik zónder de batterij extern te hoeven opladen. De batterij wordt tijdens het rijden constant opgeladen en ´stekkeren´ is niet nodig om een laag verbruik te realiseren. De RX 450h is probleemloos in staat om een aanhanger van 2.000 kg te trekken.

Grondig vernieuwde Lexus Hybrid Drive voor een zeer laag brandstofverbruik
De beproefde Lexus Hybrid Drive van de Lexus RX 450h is voorzien van een grondig vernieuwde, direct ingespoten 3,5-liter V6 hybride benzinemotor. Het gemiddelde verbruik is vastgesteld (NEDC) op 5,3 l/100 km, met een bijbehorende CO2-emissie van 122 gr/km. Het gecombineerde vermogen bedraagt 230 kW/
313 pk.

Zeer riante en class-leading standaarduitrusting
De Lexus RX 450h is leverbaar in vijf uitvoeringen: RX 450h AWD, Business Line, Luxury Line, F Sport Line en President Line, variërend in prijs van 69.990 tot 91.990 euro. Vierwielaandrijving is standaard. De zeer riante standaarduitrusting omvat verder onder andere een Lexus Navigatie systeem, een automatische transmissie, Adaptive Cruise Control, privacy glass, LED koplampen, elektrische stoelbediening en een uitgebreid alarmsysteem met hellingshoekdetectie.

Gedurfd design: ‘floating roof’
Het design van de nieuwe Lexus RX 450h is gedurfd en onderscheidt zich met scherpe lijnen en opvallende elementen zoals het ‘floating roof’. En uiteraard is ook de nieuwe Lexus RX 450h uitgerust met de ‘spindle’ grille die elke nieuwe Lexus siert.

Lexus Safety System+ zet de trend in actieve veiligheid
Ook standaard op alle uitvoeringen is het Lexus Safety System+. Dit pakket actieve veiligheidssystemen helpt onder andere botsingen te voorkomen dan wel de gevolgen hiervan te beperken. Het functioneert bij een breed scala aan situaties en kan de auto bijvoorbeeld onder bepaalde omstandigheden volledig tot stilstand brengen indien het een voetganger vóór de auto detecteert. Lexus Safety System+ leest verder ook verkeersborden en is voorzien van Lane Departure Alert. Het systeem detecteert eveneens vermoeidheid bij de bestuurder en adviseert indien nodig om een rustpauze te nemen.

Direct te bestellen, levering vanaf januari 2016
De nieuwe Lexus RX 450h is per direct te bestellen bij de Lexus dealer voor prijzen die beginnen bij 69.990 euro. Daarmee zet Lexus de trend als het gaat om ‘value for money’ bij een premium SUV. De genoemde prijzen gelden per 1 januari 2016. De eerste exemplaren arriveren omstreeks de jaarwisseling bij de Lexus dealer.

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Head of Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles