Nieuwe Lexus RX 450[h]: een onweerstaanbaar aanbod

Nieuwe Lexus RX 450h: een onweerstaanbaar aanbod


Nieuwe Lexus RX 450h: een onweerstaanbaar aanbod


  • Krachtige, stekkerloze hybride in het SUV-segment
  • Lexus Hybrid Drive biedt talloze voordelen ten opzichte van diesel
  • Standaard All Wheel Drive, maximum trekgewicht 2.000 kg
  • Class-leading standaarduitrusting
  • Veiligste Lexus ooit dankzij omvangrijk Lexus Safety System+
  • Laagste CO2 in segment (122 gr/km), zónder extern opladen
  • Prijzen vanaf 69.990 euro, direct te bestellen, levering per 2016

De nieuwe – 4e generatie – Lexus RX 450h doet zijn naam eer aan als icoon op het gebied van premium hybride autorijden. De nieuwe RX 450h biedt een ongekende combinatie van rijkarakteristiek, verbruik, comfort en veiligheid. Samen met een ‘class-leading’ standaarduitrusting, een onovertroffen serviceniveau en een prijs vanaf 69.990 euro (per 1 januari 2016) is de Lexus RX 450h een ongekend aanbod in het premium SUV-segment.

Lees verder

De Lexus RX is sinds de lancering van de eerste generatie in 1998 uitgegroeid tot de bestverkochte Lexus wereldwijd. De populaire SUV wordt vooral geprezen om zijn veelzijdigheid, hoge rijcomfort en tijdloze design.

Onderscheidend design
De geheel nieuwe Lexus RX maakt in alle opzichten een grote stap voorwaarts. Hij zet de toon op het gebied van efficiency en onderscheidt zich meer dan ooit in het premium SUV-segment. Het model volgt de designtaal die kenmerkend is voor alle nieuwe Lexus-modellen, zoals de IS, NX en RC. De ontwerpstijl is gedurfd en onderscheidend dankzij de scherpe lijnen, de geprononceerde wielkasten en opvallende elementen als het ‘floating roof’, een Lexus primeur.

Uiteraard is de nieuwe Lexus RX ook uitgerust met de ‘spindle’ grille, de gewaagde voorgrille waaraan elke nieuwe Lexus te herkennen is. Samen met de scherpe L-vormige Triple LED koplampen en sequentiële knipperlichten maakt de Lexus RX hiermee een uiterst krachtig statement.

Royaal interieur
Een van de speerpunten bij de ontwikkeling van de nieuwe RX was om een nog ruimer en functioneler interieur te ontwerpen, zonder dat de buitenmaten al te veel zouden toenemen. Dat is zondermeer gelukt, want de nieuwe generatie Lexus RX 450h is even hoog (1.685 mm) en 10 mm breder (1.895 mm) en 120 mm langer (4.890 mm) dan zijn voorganger, terwijl het interieur verhoudingsgewijs fors gegroeid is. De wielbasis nam met 50 mm toe tot 2.790 mm. Van de extra ruimte profiteren vooral de passagiers op de achterbank. De verlengde wielbasis en toegenomen zitruimte heeft geen enkele invloed op de inhoud van de bagageruimte. Die is net zo ruim als voorheen.

Een nieuwe feature is de No-touch sensor op de achterklep. Hiermee is de achterklep te openen door slechts de hand bij het merklogo te houden. Indien men de handen vol boodschappen heeft, is een wenk met een elleboog voldoende om de achterklep te openen.

Verfijnde materialen, oog voor detail en comfort
Het weldadige interieur weerspiegelt een onberispelijke balans tussen functionaliteit en luxe. Het gehele interieur ademt raffinement, kwaliteit en ‘craftmanship’. Zowel voor- als achterin worden inzittenden getrakteerd op verfijnde materialen, een perfecte ergonomie, een uitstekende ondersteuning van de stoelen en een naadloze afwerking door de ‘Takumi’, Lexus’ ambachtslieden die de productie van de RX naar een uitzonderlijk hoog niveau tillen.

Chique ambiance
Het nieuw ontworpen dashboard valt niet alleen op door de horizontale lijnen, maar is ook opvallend laag, wat het ruimtelijke gevoel in de Lexus RX verder versterkt. Sportief ingestelde bestuurders zullen ook de gewijzigde positionering van het stuurwiel waarderen, wat zorgt voor een dynamischere zithouding terwijl het comfort voor met name lange afstanden onverminderd hoog is. Voor de zitplaatsen en deurpanelen zijn twee nieuwe kleuren leder beschikbaar. Zowel ‘Nobel Brown’ als ‘Rich Cream’ creëert een chique ambiance.

Lexus Hybrid Drive biedt talloze voordelen
Het hart van de Lexus RX 450h wordt gevormd door de grondig vernieuwde Lexus Hybrid Drive met een direct ingespoten 3,5-liter V6 hybride Atkinson-benzinemotor, die standaard gekoppeld is aan een automatische transmissie en All Wheel Drive. De aandrijflijn staat garant voor uitstekende prestatie. Zo is er door de elektromotor veel trekkracht beschikbaar vanaf 0 km/h. Het systeemvermogen bedraagt 230 kW (313 pk). Hiermee is de Lexus RX 450h de krachtigste hybride in het SUV-segment die níet met een stekker hoeft te worden opgeladen. Dat gebeurt immers tijdens het rijden, waardoor ‘stekkeren’ niet nodig is om een laag verbruik te realiseren. Het gecombineerde brandstofverbruik (NEDC) is vastgesteld op 5,2 l/100 km. Dit komt overeen met een toonaangevend lage CO2-uitstoot van slechts 122 gr/km.

Substantieel lagere uitstoot van NOx
De Lexus RX 450h biedt meerdere voordelen ten opzichte van een vergelijkbare SUV op diesel. De uitstoot van stikstofoxiden (NOx) is bijvoorbeeld substantieel lager. De Full Hybrid aandrijflijn levert veel koppel vanaf stilstand, accelereert van 0 naar 100 km/h in 7,7 seconden en is daarmee een van de snelste in zijn soort. Bovendien is de RX 450h uitermate geschikt voor het trekken van bijvoorbeeld een boot- paardentrailer dankzij het trekgewicht van maximaal 2.000 kg.

Veiligste Lexus ooit
Standaard op alle uitvoeringen van de RX 450h is het Lexus Safety System+. Dit pakket actieve veiligheidssystemen helpt onder meer botsingen te voorkomen dan wel de gevolgen hiervan te beperken. Het functioneert bij een breed scala aan situaties en kan de auto bijvoorbeeld onder bepaalde omstandigheden volledig tot stilstand brengen indien het een voetganger vóór de auto detecteert. Lexus Safety System+ bestaat uit onder meer:

• Pre-Crash Safety met Pre-Crash Brake Assist: het eerste systeem maakt gebruik van een camera en een millimeter-golfradar en detecteert andere voertuigen en voetgangers die zich voor de auto bevinden. Zodra een aanrijding dreigt, waarschuwt het de bestuurder. Wanneer de bestuurder remt, zorgt het tweede systeem voor extra remkracht. Reageert de bestuurder niet, dan remt de auto zelfstandig om zo een ongeval te helpen voorkomen dan wel de gevolgen ervan te beperken.

• Lane Departure Alert en Lane Keeping Assist (LKA): als Lane Departure Alert merkt dat de Lexus RX 450h zich buiten de rijbaan dreigt te begeven zonder dat richting wordt aangegeven, geeft het de bestuurder een visuele waarschuwing. Bovendien gaat het stuurwiel trillen en stuurt de auto licht terug naar zijn oorspronkelijke rijbaan. Indien de Adaptive Cruise Control geactiveerd is functioneert LKA ook bij heel lage snelheden, een Lexus primeur.

• Sway Warning: detecteert vermoeidheid van de bestuurder en stelt vervolgens voor om een rustpauze te nemen.

• Road Sign Assist: een camera aan de voorzijde herkent verkeersborden en projecteert deze in het dashboard.

• Automatic High Beam: schakelt automatisch tussen groot- en dimlicht om op die manier tegenoverliggend verkeer en voertuigen die voor de auto rijden niet te verblinden. Het kan uitgebreid worden met Adaptive High Beam wat een nog betere lichtopbrengst oplevert, doordat het systeem de lichtbundel aanpast zónder direct over te schakelen op dimlicht.

Class-leading standaarduitrusting
De Lexus RX 450h is leverbaar in vijf uitvoeringen: RX 450h AWD, Business Line, Luxury Line, F Sport Line en President Line. De zeer riante standaarduitrusting omvat onder andere het Lexus Safety+ veiligheidssysteem, het Lexus Navigatie systeem, Adaptive Cruise Control, privacy glass, Triple LED koplampen, elektrisch bedienbare stoelen en een uitgebreid alarmsysteem.

En zoals elke Lexus komt de RX 450h standaard met Lexus’ befaamde serviceniveau Lexus Red Carpet Treatment, inclusief een haal- en brengservice bij groot onderhoud, vervangend vervoer en een vaste monteur.

Direct te bestellen, levering vanaf januari 2016
De nieuwe Lexus RX 450h is per direct te bestellen bij de Lexus dealer voor prijzen die beginnen bij 69.990 euro.

RX 450h AWD € 69.990
RX 450h AWD Business Line € 77.990
RX 450h AWD Luxury Line € 81.890
RX 450h AWD F Sport Line € 89.990
RX 450h AWD President Line € 91.990

De genoemde prijzen gelden per 1 januari 2016. De eerste exemplaren arriveren omstreeks de jaarwisseling bij de Lexus dealer.

Prijslijst RX Januari 2016 (.PDF)

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Head of Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles