Nieuwe Lexus ES een van de veiligste auto’s die Euro NCAP ooit testte

Nieuwe Lexus ES een van de veiligste auto’s die Euro NCAP ooit testte


Nieuwe Lexus ES een van de veiligste auto’s die Euro NCAP ooit testte


  • Maximale score van 5 sterren onder nieuwe, strengere regels
  • Nieuwste versie van Lexus Safety System + met detectie fietsers
  • Geavanceerde rijassistentiesystemen terwijl bestuurder controle houdt
  • Best in Class: “Large Family Car”en “Hybrid and Electric”

De volledig nieuwe Lexus ES heeft de maximale score van vijf sterren behaald tijdens de meest recente botsproeven van Euro NCAP. Met een hoge overall score van 86.25 is Lexus’ premium sedan een van de veiligste auto’s op de weg. De Lexus ES is getest onder de nieuwe, strengere 2018-regels waaronder de bescherming van fietsers door autonome noodstopsystemen.

Lees verder

De nieuwe Lexus ES – de eerste generatie die naar Europa komt – is uitgerust met de nieuwste versie van Lexus Safety System +, een uitgebreid pakket geavanceerde actieve veiligheidssystemen. Verder biedt het nieuwe ultrastijve GA-K (Global Architecture-K) voertuigplatform samen met de standaard tien airbags een uitstekende passieve veiligheid.

Pre-Collision System verder uitgebreid

Het verder verbeterde Lexus Safety System + biedt nieuwe mogelijkheden en beschermt de bestuurder en passagiers nog beter. Nieuw is de signalering van fietsers als onderdeel van het uitgebreide Pre-Collision System (PCS) evenals de detectie van voetgangers in het donker. Lexus Co-Drive combineert Dynamic Radar Cruise Control met Lane Tracing Assist en biedt level 2 autonoom rijden waarbij de bestuurder de controle over de auto houdt.

Lexus ES als 300h naar Nederland

De Lexus ES komt binnenkort als ES 300h naar Nederland. De nieuwe zelfopladende hybride aandrijflijn bestaat uit een eveneens nieuwe en uiterst efficiënte 2,5-liter benzinemotor en een compacte, krachtige elektromotor, standaard gekoppeld aan een vloeiend schakelende CVT-automaat. Het systeemvermogen bedraagt 160 kW/218 pk. Het verbruik komt uit op 4,7 l/100 km gemiddeld. De nieuwe Lexus ES staat vanaf 21 december 2018 bij de Lexus dealer. De prijzen beginnen bij 52.995 euro (lease: 699 euro*).

* Lexus Financial Services leasetarief per maand o.b.v. Full Operational Lease, 60 maanden en 10.000 km/jaar, incl. 75% bonus/malus, excl. BTW en brandstof

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Head of Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles