Nieuwe Lexus ES “China Car of the Year 2019”

Nieuwe Lexus ES “China Car of the Year 2019”


Nieuwe Lexus ES “China Car of the Year 2019”


  • Nieuwe Lexus ES verslaat meer dan tachtig concurrenten
  • 34 auto-experts verkozen de nieuwe premium sedan tot winnaar
  • Lexus ES 300h is eerste generatie ES in Europa

De nieuwe Lexus ES is in China uitgeroepen tot ‘China Car of the Year 2019’. De Lexus ES versloeg meer dan tachtig concurrenten. Een team van 34 auto-experts verkoos de Lexus ES uiteindelijk tot de winnaar.

Lees verder

De China Car of the Year-award staat bekend als de meest prestigieuze prijs in de Chinese auto-industrie. De Chinese automarkt is de grootste ter wereld. Meer dan tachtig nieuwe auto’s moesten drie selectierondes doorstaan om te strijden voor de prestigieuze prijs. Meer dan 34 auto-experts verkozen uiteindelijk de Lexus ES tot de winnaar van de award.

Meer dan 34 auto-experts verkozen uiteindelijk de Lexus ES tot de winnaar van de award

Prestaties en verfijning

De nieuwe Lexus ES combineert optimale prestaties met verfijning op het hoogste niveau. De premium middenklasse sedan is gebaseerd op het Global Architecture K-voertuigplatform. Daardoor combineert hij de typische Lexus eigenschappen – comfort, luxe en verfijning – met een beter weggedrag en dynamisch design. De carrosserie is herkenbaar als Lexus door zijn vloeiende, dynamische lijnen en de kenmerkende ‘spindle’-grille. Het dashboard valt op door de cockpitvorm met een op de bestuurder gerichte centrale display, instrumentenpaneel en head-up display.

Debuut in Europa

De nieuwe Lexus ES is de zevende generatie van de premium middenklasse sedan en de eerste ES die naar Europa komt. De ES 300h is uitgerust met de nieuwste zelfopladende hybride aandrijflijn van Lexus. De ultra-efficiënte 2,5-liter 4-cilinder benzinemotor zorgt samen met een kleine elektromotor voor een gecombineerd vermogen van 160 kW/218 pk. De nieuwe Lexus ES 300h is er vanaf 52.995 euro.

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Head of Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles