Nieuw verkooprecord én zesde jaar van groei op rij voor Lexus in Europa

Nieuw verkooprecord én zesde jaar van groei op rij voor Lexus in Europa


Nieuw verkooprecord én zesde jaar van groei op rij voor Lexus in Europa


  • Nieuw record: Lexus verkocht in 2019 87.206 auto’s in Europa
  • Lexus behoort tot de snelst groeiende automerken in Europa
  • In 6 jaar tijd heeft Lexus het aantal Europese verkopen verdubbeld
  • 96% van alle in 2019 in West-Europa verkochte Lexus-modellen was voorzien van zelfopladende hybride-technologie

Lexus heeft met 87.206 registraties in 2019 een nieuw verkooprecord in Europa1 neergezet. Bovendien groeide het merk in deze regio voor het zesde jaar op rij. Met een verkoopstijging van 14% ten opzichte van 2018 behoort Lexus zelfs tot de snelst groeiende automerken in Europa. Maar liefst 96% van alle in West-Europa verkochte Lexus-modellen was voorzien van zelfopladende hybride-technologie.

Lees verder

Lexus startte 2019 met twee belangrijke introducties. Met de Lexus UX maakte het merk zijn entree in het segment van de compacte, urban SUV. Met succes: in 2019 kozen maar liefst 20.943 Europese klanten voor de vooruitstrevende urban SUV. Dit komt overeen met een marktaandeel van 5% in het premium segment. Daarnaast introduceerde Lexus de nieuwe ES. Deze premium sedan is voor het eerst ook in West Europa beschikbaar en werd direct goed ontvangen met 4.292 verkopen. In Oost Europa, waar de ES al langer leverbaar was, steeg het aantal afleveringen met 33% tot 2.317 exemplaren. Gemeten over heel Europa was de ES goed voor een ruime verdrievoudiging van het aantal verkopen.

Wederom bestseller: Lexus NX

De Lexus NX, de luxe en compacte SUV was met 24.309 afleveringen in 2019 wederom de Europese bestseller van Lexus. Daarmee droeg dit model in belangrijke mate bij aan de 26-procents stijging van het aantal crossover- en SUV-verkopen van Lexus in Europa (69.449 in totaal in 2019). Sinds 2000 heeft Lexus in Europa meer dan 500.000 SUV’s verkocht.

In oktober van 2019 kwam de vernieuwde Lexus RX op de markt. Ook deze werd enthousiast onthaald: in het laatste kwartaal van 2019 steeg het aantal verkopen van de luxe vijf- of zevenzits SUV met 23%.

Toonaangevend op het gebied van elektrificatie

In totaal 58.149 van alle in Europa verkochte Lexus-modellen in Europa was voorzien van de efficiënte en krachtige zelfopladende hybride-technologie – een nieuw record voor het merk. In West Europa was maar liefst 96% van alle verkochte modellen uitgevoerd met hybride-technologie. Lexus vervult hiermee een voortrekkersrol in het premiumsegment.

Groei Nederland

Ook in ons land is Lexus in 2019 gegroeid. Met een stijging van 8,9 procent ten opzichte van 2018 profiteert Lexus ook in Nederland van de komst van de nieuwe Lexus UX en de nieuwe Lexus ES. Buiten de Lexus LC en de Lexus RC, die ook leverbaar zijn met een V8 benzinemotor en de Lexus LS, die ook leverbaar is met een V6 benzinemotor, zijn alle Lexus-modellen in ons land voorzien van zelfopladende hybride-technologie.

De volgende stappen van de Lexus Electrified-strategie

In 2020 zet Lexus extra vaart achter elektrificatie. Met de Lexus UX 300e Electric introduceert het merk bijvoorbeeld zijn eerste 100% elektrisch aangedreven model (BEV – Battery Electric Vehicle). In de komende jaren wordt het gamma in het kader van de Lexus Electrified-strategie uitgebreid met plug-in hybrides en volledig elektrisch aangedreven modellen. Hiervoor ontwikkelt Lexus een compleet nieuw platform. Rijplezier is een kernpunt van de Lexus Electrified-strategie.

Ultieme verfijning: nieuwe Lexus LC 500 Convertible

2020 is ook het jaar van de introductie van de nieuwe Lexus LC 500 Convertible. Deze open uitvoering van de LC-reeks valt op door ultieme verfijning, zowel op het gebied van design als van technologie.

1Inbegrepen bij de Europese verkoopcijfers van Lexus zijn de afleveringen in West-Europa (Europese Unie, Noorwegen, IJsland en Zwitserland) en de Oost-Europese markten Rusland, Oekraïne, Kazachstan, de Kaukasus-regio, Turkije en Israël.

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Head of Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles