Maximale 5 sterren score nieuwe Lexus IS in Euro NCAP

Maximale 5 sterren score nieuwe Lexus IS in Euro NCAP


Maximale 5 sterren score nieuwe Lexus IS in Euro NCAP


De nieuwe Lexus IS heeft de maximale score van vijf sterren behaald in de Euro NCAP veiligheidstest. De score is ruim boven het vereiste minimum voor vijf sterren, wat de nieuwe Lexus tot één van de veiligste auto’s in het premium D-segment maakt.

Lees verder Lees verder

Maximale scores
Bij bescherming voor volwassenen haalde de IS de maximale score bij de zijdelingse botsing, de bescherming van de bestuurder en bijrijder door knieairbags en protectie tegen een whiplash. In de categorie kinderen haalde de IS het hoogste aantal punten voor de bescherming aan kinderen van 18 maanden tot 3 jaar.

Voetgangersveiligheid
Bij de bescherming voor voetgangers haalde de IS zelfs de beste score ooit onder grote familieauto’s, mede dankzij de nieuw ontwikkelde pop-up motorkap en bumper. Sensoren in de bumper nemen waar wanneer er een voetganger wordt geraakt, waarna de motorkap gelift wordt om de klap op te vangen. Het systeem detecteert voetgangers bij verschillende snelheden.

Veiligheidssystemen
Naast het unieke Vehicle Dynamics Integrated Management (VDIM) maakt de IS ook gebruik van de reeds bekende veiligheidssystemen als Pre-Crash System (PCS), Blind Spot Monitor (BSM), Rear Cross Traffic Alert (RCTA), Automatic High Beam (AHB) en Lane Departure Alert (LDA). Daarnaast is de IS uitgerust met maar liefst acht airbags, waaronder een knieairbag voor zowel de bestuurder als de bijrijder.

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Head of Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles