Louwman & Parqui verkoopt 100.000 hybride auto’s in Nederland

Louwman & Parqui verkoopt 100.000 hybride auto’s in Nederland


Louwman & Parqui verkoopt 100.000 hybride auto’s in Nederland


Louwman & Parqui, de importeur van Lexus en Toyota in Nederland heeft onlangs de 100.000e hybride-auto verkocht. Geen andere fabrikant komt hierbij in de buurt. Ook het moederconcern Toyota Motor Corporation heeft een groene mijlpaal bereikt, met 8 miljoen verkochte hybride modellen wereldwijd. De laatste miljoen exemplaren werden in slechts tien maanden tijd verkocht. Een bewijs van de sterk toenemende populariteit van de zuinige hybride technologie. Bovendien hebben deze benzine-aangedreven hybride auto’s een positieve invloed op de luchtkwaliteit in met name stedelijke gebieden.

Lees verder Lees verder

Het Toyota-concern heeft berekend dat de 8 miljoen verkochte hybride modellen goed zijn voor een CO2-besparing van 58 miljoen ton in vergelijking tot de emissie van hetzelfde aantal gelijkwaardige benzineauto’s. De brandstofbesparing bedraagt een indrukwekkende 22 miljard liter.

Terugdringen schadelijke emissies
De 100.000 afgeleverde hybride auto’s leveren in Nederland een belangrijke bijdrage aan het terugdringen van schadelijke emissies die de lokale luchtkwaliteit negatief beïnvloeden, zoals stikstofoxiden (NOx) en fijnstof (PM) die dieselauto’s uitstoten. Een benzine-aangedreven Lexus hybride rijdt juist in de stad vaker volledig elektrisch en stoot dan dus helemaal geen schadelijke stoffen uit.

Lexus RX 400h eerste premium hybride auto
Het succesverhaal van de hybride modellen van de Toyota Motor Corporation begint voor Nederland in het jaar 2000. Dan komt de Prius van Toyota op de markt. Lexus volgde al snel en introduceerde met de RX 400h tien jaar terug de eerste hybride auto in het premium segment. Andere autofabrikanten hebben pas sinds enkele jaren een hybride auto in hun gamma.

Uitgebreid hybride-aanbod
Het Lexus hybride-aanbod omvat de modellen: CT 200h, IS 300h, GS 300h, GS 450h, NX 300h, RX 450h en LS 600h. Aan het einde van het jaar wordt hier de spectaculair gelijnde RC 300h aan toegevoegd.

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Head of Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles