LF-NX Crossover, Lexus’ wereldpremière concept car

LF-NX Crossover, Lexus’ wereldpremière concept car


LF-NX Crossover, Lexus’ wereldpremière concept car


Lexus grijpt de internationale autotentoonstelling IAA Frankfurt aan voor de wereldpremière van de Lexus LF-NX. Lexus onderzoekt met deze nieuwe concept car de mogelijkheden voor een compacte crossover in het Lexus gamma. De Lexus LF-NX wordt aangedreven door een nieuwe variant van Lexus Hybrid Drive en onderstreept hiermee de leidende positie van Lexus op het gebied van Full Hybrid Drive techniek. De IAA 2013 vindt plaats van 12 tot en met 22 september.

Lees verder Lees verder
Het design van de Lexus LF-NX wordt gekenmerkt door een onderscheidende en zeer krachtige styling. Het uiterlijk is een verdere evolutie van Lexus’ L-finesse designtaal.

Coupé-achtige uitstraling

Aan de voorzijde wordt de kenmerkende Lexus grille gecombineerd met opvallende koplampunits die zijn uitgerust met LED dagrijverlichting. Een uniek designdetail is de scheiding van de voorbumper met het spatbord door een scherpe verticale knik. De wielkasten zijn gespierd en met zwart afgewerkt, hetgeen naadloos aansluit op de stijl van een urban crossover. Het voor Lexus kenmerkende zijruitenprofiel en de sterk aflopende achterklep zorgen voor een coupé-achtige uitstraling. De achterzijde is voorzien van zeer uitgesproken achterlichtunits. Ze zijn zo vormgegeven dat ze de achterbumper belichten en een scherpe, aerodynamische rand vormen. Een en ander weerspiegelt de vormgeving van de voorspatborden. De Lexus LF-NX is voorzien van een nieuwe exterieurkleur – Brushed Metal Silver – die de indruk wekt dat de carrosserie is gemaakt uit een enkel, massief stuk metaal.

‘Drivers oriented’ cockpit

Met zijn gedurfde, krachtige vormen weerspiegelt het interieur het opvallend vormgegeven exterieur van de LF-NX. Dit resulteert in een ergonomisch uitgekiende en op de bestuurder gerichte cockpit. In lijn met Lexus’ op de mens gerichte L-finesse designtaal is het dashboard ergonomisch in twee zones
verdeeld. In de hoge zone bevinden zich de displayfuncties, in de lage zone de bedieningsorganen. Deze indeling is over de modelgeneraties van Lexus verder
geperfectioneerd. Dankzij de elektrostatische ‘swipe’ aanraaktoetsen en nieuwe generatie Remote Touch Interface (RTI) laat de Lexus LF-NX zich intuïtief bedienen.

Verfijning

De verfijnde afwerking van de metalen oppervlakken in het interieur wordt geaccentueerd door de lederen bekleding in de kleurencombinatie Sunrise Yellow-zwart met contrasterende stiksels en de verfijnde, blauwe dashboardverlichting.

IAA Persconferentie 10 september 13.00 uur

De persconferentie van Lexus op de IAA vindt plaats op dinsdag 10 september en begint om 13.00 uur. Plaats van handeling is de Lexus-stand in Hal 8 van het beurscomplex. De opvallende, ‘robotachtige’ hoofdrolspelers uit de ‘Steps’-campagne van Lexus maken hier eveneens hun opwachting.

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Head of Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles