Lexus zet de achtervolging in met de SKYJET

Lexus zet de achtervolging in met de SKYJET


Lexus zet de achtervolging in met de SKYJET


  • Lexus gaat creatief samenwerken met filmstudio EuropaCorp
  • Eenpersoons futuristisch Lexus ruimtevoertuig te zien in sciencefictionfilm ‘Valerian – and the City of a Thousand Planets’
  • Vanaf juli 2017 in de bioscoop
  • Trailer preview via http://valerianmovie.com/

Lexus is een creatieve samenwerking aangegaan met filmstudio EuropaCorp. Het eerste resultaat is vanaf juli 2017 in de bioscopen te zien. Dan draait hier de langverwachte sciencefictionfilm ‘Valerian – and the City of a Thousand Planets’ met een sterrencast bestaande uit Cara Delevingne, Dane DeHaan, Clive Owen, Ethan Hawke en popster Rihanna. Lexus is verantwoordelijk voor de SKYJET in de film, een futuristisch eenpersoons ruimtevoertuig dat tijdens achtervolgingen door het heelal wordt ingezet.

Lees verder

In de vandaag vrijgegeven preview van de sciencefictionfilm van regisseur Luc Besson is een glimp van de SKYJET te zien, vliegend door het luchtruim van de intergalactische metropool Alpha. De toekomstige ruimte-jet (de film speelt zich over 700 jaar af) is tot stand gekomen met het creatieve team van ‘Valerian – and the City of a Thousand Planets’. De ambitie was om een ruimtevoertuig te ontwikkelen met een eigentijds ontwerp, dat tegelijkertijd over fantasierijke én geloofwaardige technologie moest beschikken.

Hypermodern gelijnde coupé
De SKYJET mag dan uit de verre toekomst komen, het is overduidelijk dat de ‘ruimte-jet’ is uitgerust met de nieuwe versie van Lexus’ bekende ‘spindle grille’. Het design van de koplampen is geïnspireerd op dat van de nieuwe Lexus LC 500h, de oogverblindende en hypermodern gelijnde coupé in het topsegment die volgend jaar allesbehalve toekomstmuziek is en daadwerkelijk naar de showroom komt.

‘Amazing’ filmervaringen
Het Lexus team is een fan van het eerdere werk van Luc Besson en is verheugd dat het mee mocht werken aan het realiseren van zijn nieuwe droom, aldus David Nordstrom, Global Branding Department General Manager bij Lexus. “We hebben ten volste genoten van het project en de Lexus designfilosofie en innovatieve technologie erin gestopt. We kijken dan ook uit naar de verdere samenwerking met EuropaCorp. Het bioscooppubliek kan zich voorbereiden op ‘amazing’ filmervaringen in de komende jaren.”
Regisseur Luc Besson over de samenwerking met Lexus: “Voor de film zochten we een merk dat voorop loopt qua innovatie en technologie. Een merk dat gefocust is op de toekomst en niet zozeer op het verleden”.

Duurste Europese film tot nu toe
‘Valerian – and the City of a Thousand Planets’ is de duurste Europese film tot nu toe en gebaseerd op de Franse stripreeks ‘Valérian’. De hoofdrollen zijn weggelegd voor het bekende Britse fotomodel en actrice Cara Delevingne en de Amerikaanse acteur Dane DeHaan die nog in 2014 werd genomineerd met een BAFTA (de Britse Oscar) voor aanstormend talent.

Lexus op het witte doek
Lexus was overigens al eerder op het witte doek te zien. Onder andere in de film ‘Minority Report’ uit 2002 waarin filmster Tom Cruise achter het stuur zit van een Lexus uit het jaar 2054, met de Lexus SC430 in de science fiction film Terminator 3, ‘Rise of the Machines’ (2003) en met de Lexus LS in de Amerikaanse tv-serie Suits.

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Head of Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles