Lexus voor achtste jaar op rij het betrouwbaarst

Lexus voor achtste jaar op rij het betrouwbaarst


Lexus voor achtste jaar op rij het betrouwbaarst


  • Lexus bovenaan groot betrouwbaarheidsonderzoek J.D. Power
  • Minste mankementen per 100 auto’s
  • Lexus ES winnaar in zijn categorie
  • Executive sedan ES voor het eerst in Nederland leverbaar als ES 300h

Lexus staat voor het achtste jaar op rij op nummer een van een groot gerenommeerd betrouwbaarheidsonderzoek, uitgevoerd door het Amerikaanse onderzoeksinstituut J.D. Power. Uit het onderzoek blijkt verder dat de Lexus ES de betrouwbaarste auto in zijn categorie is.

Lees verder

J.D. Power onderzocht het afgelopen jaar de betrouwbaarheid van auto’s van drie jaar oud, dus van modeljaar 2016. Hierbij vroeg het eigenaren naar hun ervaringen met hun auto. De onderzoekers van J.D. Power bepalen vervolgens het aantal problemen per 100 auto’s – van hetzelfde merk en type. De ‘2019 J.D. Power U.S. Vehicle Dependability Study’ die het eindresultaat is, wordt aangevoerd door Lexus. In totaal ondervroeg J.D. Power 32.952 eerste eigenaren over hun auto.

Lexus ES betrouwbaarst in zijn segment

Lexus is in het betrouwbaarheidsonderzoek een van de weinige automerken met twee modellen die tot winnaar in hun categorie zijn uitgeroepen. De Lexus GX is door J.D. Power bestempeld als betrouwbaarste ‘midsize premium SUV’ terwijl de Lexus ES de auto met de minste problemen is in de categorie ‘compact premium car’. Onlangs presenteerde Lexus de zevende generatie ES, de eerste generatie die in Nederland leverbaar is. Hierbij gaat het om de ES 300h met zelfopladende hybride aandrijflijn. De Lexus GX is niet in Europa leverbaar.

Riante uitrusting met 101 standaard features

De nieuwste generatie Lexus ES is in Nederland leverbaar vanaf 52.995 euro. De 4,97 lange executive sedan kent een riante uitrusting met maar liefst 101 standaard features waaronder Bi-LED koplampen, een 8-inch Lexus navigatiesysteem en Climate Control met luchtzuiverende Nanoe-technologie.

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Manager Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles