Lexus UX krijgt upgrade: meer technologie, meer keuzemogelijkheden

Lexus UX krijgt upgrade: meer technologie, meer keuzemogelijkheden


Lexus UX krijgt upgrade: meer technologie, meer keuzemogelijkheden


  • Lexus geeft compacte premium crossover een update
  • Vernieuwd Infotainment met 8-en 12 inch touchscreens
  • Exterieur: nieuwe kleur en bi-tone
  • UX F Sport Line krijgt standaard Adaptive Variable Suspension
  • Leverbaar vanaf vierde kwartaal 2022
  • Garantie tot 10 jaar of 200.000 km

Lexus introduceert in de tweede helft van dit jaar de vernieuwde Lexus UX. De compacte premium crossover krijgt een verbeterd multimediasysteem, betere connectiviteit en wordt beter te personaliseren: nieuwe kleuren, interieurkleuren en uitvoeringen.

Lees verder

De Lexus UX (Urban Explorer) is een stijlvolle en capabele crossover voor de stad. Gebouwd op het GA-C wereldwijde architectuurplatform van Lexus, profiteert hij van de voordelen van een laag zwaartepunt en een zeer stijve carrosserie. Hierdoor lijken de rijeigenschappen eerder op die van een compacte dynamische hatchback.

Nieuwe multimediasystemen

Met de update profiteert de UX van de nieuwe multimediasystemen van Lexus, met een snellere respons, meer intuïtieve, mensgerichte bediening en meer functionaliteit. Afhankelijk van de uitrustingsklasse zijn de modellen uitgerust met een beeldscherm van 8 of 12 inch, waarbij touchscreen-technologie de vorige trackpad-bediening vervangt. Beide schermen zijn groter dan voorheen en zijn 143 mm dichter bij de bestuurder geplaatst voor een comfortabele bediening. Ze bieden scherpere graphics – in high definition op het 12-inch scherm – gecombineerd met aanzienlijk verhoogde rekenkracht.

“Hey Lexus”

Het nieuwe spraakherkenningssysteem maakt het mogelijk om de boordassistent “Hey Lexus” te gebruiken. Dit maakt het gemakkelijker om spraakopdrachten te gebruiken om te bellen, de audio- en klimaatregeling te bedienen en te zoeken op internet. Het haalt informatie uit de cloud, waarmee er bijvoorbeeld kan worden gevraagd naar brandstofprijzen in de buurt en andere lokale informatie. Het systeem is geprogrammeerd om meer conversatietermen te begrijpen en om commando’s beter te herkennen wanneer er achtergrondgeluid is – de audio hoeft niet te worden gedempt en de microfoons herkennen of het de bestuurder of voorpassagier is die aan het woord is.

Connectiviteit

Smartphone-integratie via Apple CarPlay (draadloze verbinding) of Android Auto is standaard op elke Lexus UX enupdates van de multimediasysteemsoftware kunnen draadloos worden geleverd met behulp van de DCM (datacommunicatiemodule) van de auto. In de de middenconsole zit een USB-A-poort voor het afspelen van geluidsbronnen met hoge resolutie en twee USB-C-poorten voor het opladen van apparaten.

Nieuwe uitvoering: F Sport Design

Een nieuwe toevoeging aan het UX-gamma is de F SPORT Design-uitvoering. De uitvoering maakt de krachtige exterieurstyling van de F SPORT toegankelijk voor meer klanten.

Met zijn F SPORT-spilvormige grille, met een Lexus L-motief meshpatroon, afgewerkt in zwart met een chromen rand voor het onderste gedeelte. Hetzelfde patroon is terug te vinden in de behuizing van de mistlampen en bochtverlichting in de F SPORT-voorbumper, met contrasterende chromen L-vormige omlijstingen. De achterbumper heeft ook een F SPORT-specifiek design, met een gitzwarte dakspoiler en sierlijsten rond de lichtunits. De 18-inch lichtmetalen F SPORT-velgen hebben een 10-spaaks design en een donkere metallic afwerking.

Ook biedt de F SPORT Design standaard onder meer kunstlederen stoelbekleding, verwarmde voorstoelen, automatische airconditioning met twee zones met Lexus’ Nanoe-X-luchtkwaliteitssysteem, achteruitrijcamera, automatische ruitenwissers, LED-koplampen met automatisch grootlicht, chromen dakrails, zwarte wielkastlijsten en Lexus “F”-badges.

UX F Sport Line

De UX F SPORT Line wordt verder uitgebreid. Het voorheen optionele Adaptive Variable Suspension en de performance rods voor en achter behoren voortaan tot de standaarduitrusting van de uitvoering. Beide systemen dragen bij aan de scherpere handling en een soepeler rijgedrag op alle wegoppervlakken.

Alle versies van de UX profiteren bovendien van verdere verbeteringen van de carrosseriestijfheid.

Kleuren en bi-tone

Voor het eerst is de kleur Sonic Platinum leverbaar op de UX. Deze speciale afwerking maakt gebruik van de geavanceerde sonische laktechnologie van Lexus, waarbij een laag van slechts een paar micron dik de metaalschilfers in de lak dichter en gelijkmatiger verdeelt, waardoor een extra glans en diepere schaduw over de carrosserie van de auto ontstaat. Voor de F SPORT Line- en F SPORT Design-modellen zijn zes kleuren beschikbaar die gecombineerd kunnen worden met een contrasterend zwart dak. In het interieur is er een nieuwe Hazel-kleuroptie beschikbaar.

Najaar

De aandrijflijnen van de Lexus UX zijn ongewijzigd: hij blijft leverbaar als UX 250h met de 135 kW / 184 pk sterke efficiënte hybride aandrijflijn en de zuinige UX 200 met 2,0 liter benzinemotor met 127 kW / 173 pk. Dit najaar staat de vernieuwde Lexus UX bij de Nederlandse Lexus-dealers. Prijzen worden binnenkort bekendgemaakt.

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Manager Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles