Lexus UX 250[h] scoort vijf sterren bij Euro NCAP-crashtest

Lexus UX 250h scoort vijf sterren bij Euro NCAP-crashtest


Lexus UX 250h scoort vijf sterren bij Euro NCAP-crashtest


  • Hoogste score in segment op gebied van bescherming kwetsbare weggebruikers, zoals voetgangers en fietsers
  • Een van de hoogste scores voor bescherming van inzittenden – zowel volwassenen als kinderen
  • Lexus UX 250h gebaseerd op extreem stijve en veilige GA-C-platform
  • Standaard uitgerust met de nieuwste versie Lexus Safety System +

De nieuwe Lexus UX 250h crossover heeft de maximale score van vijf sterren behaald bij de nieuwste crashtests van Euro NCAP. Dit uitmuntende resultaat is mede te danken aan de omvangrijke standaarduitrusting ten aanzien van actieve en passieve veiligheid.

Lees verder

De stijlvolle Lexus UX 250h is een van de veiligste auto’s voor bestuurder en passagiers. De scores van 96 procent voor de bescherming van volwassenen en 85 procent voor de bescherming van kinderen in de auto zijn een van de hoogste onder het nieuwe, strengere testregime dat sinds dit jaar bij Euro NCAP geldt – ongeacht het segment. Daarbij heeft de UX 250h dankzij Automated Emergency Braking met 82 procent de hoogste score in zijn segment voor de bescherming van kwetsbare weggebruikers zoals fietsers en voetgangers.

Lexus Safety System +

Behalve het uitgebreide pakket van geavanceerde, actieve veiligheidssystemen onder de noemer Lexus Safety System + biedt de nieuwe Lexus UX 250h ook uitstekende passieve veiligheid. Dit dankzij het extreem stijve Global Architecture-C-platform en de acht airbags die tot de standaarduitrusting behoren.

De scores van 96 procent voor de bescherming van volwassenen en 85 procent voor de bescherming van kinderen in de auto zijn een van de hoogste onder het nieuwe, strengere testregime dat sinds dit jaar bij Euro NCAP geldt

Voetgangers- en fietsersdetectie

De tweede generatie van Lexus Safety System + omvat nieuwe voorzieningen die ongevallen helpen voorkomen of de gevolgen ervan beperken. Bijvoorbeeld de detectie van fietsers bij daglicht én voetgangersdetectie bij duisternis – beide als onderdeel van het verbeterde Pre-Collision System (PCS). Verder bieden Dynamic Radar Cruise Control en Lane Tracing Assist de bestuurder ondersteuning op autonomieniveau level 2. Dat betekent dat de bestuurder minder hoeft te doen om de auto te besturen, maar wel de volledige controle over de auto behoudt.

Het nieuwste Lexus Safety System + omvat:

  • Pre-Collision System, nu met voetgangersdetectie bij duisternis en fietsersdetectie bij daglicht
  • Dynamic Radar Cruise Control
  • Road Sign Assist
  • Lane Tracing Assist
  • Automatic High Beam

Meer informatie over Euro NCAP is te vinden op www.euroncap.com

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Head of Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles