Lexus toont uitersten op Autosalon van Genève

Lexus toont uitersten op Autosalon van Genève


Lexus toont uitersten op Autosalon van Genève


Wereldpremière ultracompacte LF-SA Concept 
Europese première LF-C2 Concept: dakloze 2+2 roadster
Europese première high performance GS F met 477 pk sterke V8
 
Vandaag presenteert Lexus op de Autosalon van Genève twee conceptcars. Met de ultracompacte Lexus LF-SA Concept viert Lexus zijn 25-jarig bestaan. LF-SA staat voor Lexus Future Small Adventurer. De conceptcar werd ontworpen door Lexus’ Europese designstudio ED2. De Lexus LF-C2 is daarentegen een 2+2 roadster in zijn puurste vorm om mee te cruisen op lange kustwegen. Een Europese première is er voor de Lexus GS F die de rijder juist uitnodigt om ongebreideld te genieten van zijn karaktervolle V8 high performance aandrijflijn. 

Lees verder Lees verder
De Lexus LF-SA toont hoe een toekomstige premium ‘urban car’ van Lexus eruit zou kunnen zien. De 2+2 zoekt de grenzen op van Lexus’ ongebreidelde passie voor designtrends en begeeft zich in een deel van de markt waar het merk niet eerder aanwezig was. In een toekomst, waarin de virtuele wereld steeds meer de overhand lijkt te nemen, biedt deze ultracompacte conceptcar een geavanceerde rijervaring die naadloos aansluit bij het karakter van grootstedelijke gebieden.

Lexus LF-SA: de perfecte ‘urban car’

De Lexus LF-SA biedt ook in de toekomst – waarin een belangrijkere rol is weggelegd voor autonoom rijdende auto’s – het plezier van zelf rijden zonder hierbij aan on-board infotainment, connectiviteit en veiligheid in te boeten. Het infotainment systeem heeft een hologramstijl en er is een groothoek Head-Up Display aan boord. De in Stellar-zilver uitgevoerde Lexus LF-SA is 3,45 meter lang, 1,70 meter breed en 1,43 meter hoog. Door deze uiterst compacte buitenafmetingen is het met de Lexus LF-SA bijzonder gemakkelijk manoeuvreren, essentieel voor de perfecte ‘urban car’ die zich helemaal thuis voelt in het drukke verkeersbeeld.

Slimme ruimte

Het interieur van de Lexus LF-SA is verrassend ruim, waarbij de bestuurder centraal staat. De zitpositie is gefixeerd. Daarentegen zijn zowel het stuurwiel als de pedalen te verstellen. Dit brengt de auto als het ware naar de bestuurder toe in plaats van andersom. Om een goede toegang te bieden tot de zitplaatsen achter, is de passagiersstoel wel verstelbaar.

Lexus LF-C2 Concept: voor Europese zonaanbidders

De tweede conceptcar die Lexus op de Autosalon van Genève laat zien, is een Europese première. De gracieus gestileerde Lexus LF-C2 maakte eind vorig jaar zijn werelddebuut op de Los Angeles Auto Show en verleidt nu op Genève de Europese zonaanbidders. De 2+2 roadster combineert de prestaties van een sportauto met de rijsensatie van een cabriolet. En omdat de Lexus LF-C2 überhaupt niet is uitgerust met een opklapbaar of opvouwbaar dak, genieten de inzittenden bij zonnig weer altijd van een strakblauwe hemel. De Lexus LF-C2 is 4,71 meter lang, 1,84 meter breed en 1,38 meter hoog en is voorzien van een carrosseriekleur die zo diep goudgeel is als de zon zelf.

Experimentele spindle grille

De voorzijde van de Lexus LF-C2 wordt gedomineerd door een experimentele versie van Lexus’ bekende spindle grille. Het gedetailleerde gaaswerk lijkt er vanuit diverse hoeken en onder verschillende lichtomstandigheden steeds anders uit te zien. Aan de achterzijde springt vooral de indrukwekkende diffuser in het oog. Die wordt op zijn beurt geaccentueerd door vier verchroomde uitlaten.

Lexus GS F: aan de top in zijn segment

Het Lexus productiemodel dat op de Autosalon van Genève zijn Europese debuut maakt, zit aan de top in zijn segment. Deze Lexus GS F is de high performance versie van de Lexus GS. De F in de naam refereert naar Fuji Speedway, het roemruchtige circuit in Japan. Het is bovendien het ruimste F model van Lexus met zitplaatsen voor vier volwassenen. De GS F is uitgerust met een atmosferische
5,0-liter V8 met 477 pk. Het koppel bedraagt 530 Nm. Een 8-traps automatische transmissie met een lock-up in de manuele stand brengt het vermogen naar de achterwielen. Met 1.830 kilogram is het bovendien de lichtste auto in zijn segment.

Door en door getest op de Nürburgring

Lexus rust de Lexus GS F standaard uit met een Torque Vectoring Differential (TVD) dat drie standen kent: Standard, Slalom en Track. Het geavanceerde systeem is ontwikkeld voor maximale grip en optimale wagenbeheersing onder alle omstandigheden. Dit geavanceerde systeem zorgt er in de praktijk voor dat de wielen op basis van de laterale G-krachten en de rijhoekpositie meer koppel krijgen ‘toegediend’. Het is uitgebreid getest op Fuji Speedway en in Duitsland, op de zeer uitdagende Nordschleife van de Nürburgring. De wielophanging van de Lexus GS F is volledig nieuw ontworpen.

3 uitersten

De Lexus GS F beleefde begin dit jaar zijn werelddebuut op de North American International Auto Show in Detroit. Samen met de ultracompacte Lexus LF-SA en roadster Lexus LF-C2 vormt de sportsedan het belangrijkste nieuws van Lexus op de Autosalon van Genève. Drie uitersten die stuk voor stuk de grenzen van Lexus kunnen opzoeken.

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Head of Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles