Lexus Sport Yacht – Lexus’ premium performance yacht

Lexus Sport Yacht – Lexus’ premium performance yacht


Lexus Sport Yacht – Lexus’ premium performance yacht


  • Vandaag onthuld in Miami Beach, Florida, door Akio Toyoda
  • Concept premium performance yacht visualiseert Lexus’ drive om zich verder te ontwikkelen in de luxury Lexus lifestyle
  • Twin High-Performance V8 motoren, goed voor 660 kW/897 pk
  • Geavanceerde styling gecreëerd door Lexus Design Centre Japan

Kort nadat Lexus zijn nieuwe luxury limousine – de Lexus LS – onthuld heeft, presenteert het opnieuw een topmodel, maar dit keer een die het water op kan. De Lexus Sport Yacht is een premium, high-performance yacht met de power van twee 5,0-liter Lexus V8’s, bekend uit de Lexus RC F, GS F en LC 500. Het Lexus Sport Yacht is vandaag in Miami Beach onthuld door Lexus Chief Branding Officer Akio Toyoda, die hoogstpersoonlijk groen licht gaf voor de ontwikkeling ervan.

Lees verder

“Het concept van een Lexus speedboot gaf ons de mogelijkheid het Lexus design toe te passen in de maritieme wereld”, zegt Yoshihiro Sawa, Executive Vice President van Lexus International.

Akio Toyoda werd geïnspireerd door de kracht van raceboten en de wendbaarheid en stabiliteit dankzij het geavanceerde design van de romp. Hij zag direct de potentie van wat een ‘high-class’ speedboot voor Lexus en de Lexus lifestyle zou kunnen betekenen. Het resultaat? Het Lexus Sport Yacht; een premium speedboot met plaats voor acht personen. Akio Toyoda zelf onthulde de 12,7 meter lange ‘one-of-a-kind’ op Di Lido Island in Biscayne Bay, Miami Beach, Florida.

Challenge creativity

“Het concept van een Lexus speedboot gaf ons de mogelijkheid het Lexus design toe te passen in de maritieme wereld”, zegt Yoshihiro Sawa, Executive Vice President van Lexus International. “Een heel fascinerende uitdaging voor het Lexus Design Centre. En die challenge gaf ons een enorme boost creatieve energie. We kunnen hiermee onze grenzen verleggen naar een wereld buiten de automotive industrie.”

Handwerk met unieke CFRP-constructie

Lexus’ eerste performance yacht ooit bestaat deels uit met de hand bewerkt Carbon Fibre Reinforced Plastic (CFRP). Dit met koolstofvezel versterkte kunststof paste Lexus al toe op de supersportauto LFA. Het megasterke CFRP wordt gebruikt voor raceauto’s en ’s werelds allersnelste zeilboten, high-performance vliegtuigen, topracefietsen en -ski’s.

Door de unieke CFRP-constructie is het Lexus Sport Yacht bijna 1.000 kilogram lichter dan vergelijkbare speedboten van Fiberglass Reinforced Plastic (FRP). De onderzijde is dusdanig verfijnd en glad vormgegeven dat het zo min mogelijk weerstand biedt, maar wel zoveel mogelijk stabiliteit.

Krachtigste Lexus V8 ooit

De Sport Yacht van Lexus wordt aangedreven door twee exemplaren van de 5,0-liter V8-benzinemotor uit de Lexus modellen RC F, GS F en LC 500. Met een vermogen van 351 kW/477 pk is dit de krachtigste V8 die Lexus ooit ontwikkelde. De 16 cilinders leveren een gecombineerd vermogen van 897 pk/660 kW. Ze geven het Lexus Sport Yacht een topsnelheid van 43 knopen; bijna 80 kilometer per uur.

Weldadig interieur

Passagiers worden verwelkomd door zacht aanvoelend leder en stijlvolle houten en glazen accenten. Een uitnodigende sofa voor zes personen, een multifunctionele tafel en airconditioning zorgen voor een uiterst prettige ambiance. De passagiers beschikken over 4G wifi en kunnen ze zich vermaken met een geïntegreerd audio- en video-entertainmentsysteem van het gerenommeerde Videoworks uit Italië. Door de digitale versterker van het befaamde Mark Levinson® is het geluid bovendien kraakhelder. Dit alles is te bedienen via een supergeavanceerde ‘ceiling panel’.

Specificaties

Lengte: 12,7 m
Breedte: 3,86 m
Passagiers: 8 personen
Motoren Twin High-Performance V8, gecombineerd vermogen 897 pk/ 660 kW
Topsnelheid: 43 knopen

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Manager Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles