Lexus Sport Yacht Concept wint award en Lexus kondigt verkoopplannen nieuwe, grotere ‘luxury yacht’ aan

Lexus Sport Yacht Concept wint award en Lexus kondigt verkoopplannen nieuwe, grotere ‘luxury yacht’ aan


Lexus Sport Yacht Concept wint award en Lexus kondigt verkoopplannen nieuwe, grotere ‘luxury yacht’ aan


  • Prestigieuze award uitgereikt tijdens grootste watersportbeurs van Japan
  • Lexus kondigt ontwikkeling en verkoopplannen nieuw jacht aan
  • Ultraluxe Flybridge Cruiser in 2019 in Amerika te koop

Het Lexus Sport Yacht Concept is een premium, high-performance yacht met de power van twee 5,0-liter Lexus V8’s, bekend uit onder meer de Lexus LC 500. Het Lexus Sport Yacht Concept is tijdens de International Boat Show 2018 in Yokohama, Japan onderscheiden met de Special Award van het ‘Boat of the Year’-committee. Lexus kondigde bij het in ontvangst nemen van de award aan dat er plannen zijn om een premium performance yacht te ontwikkelen die straks wereldwijd te koop zal zijn, te beginnen in de tweede helft van 2019 in Amerika. Dit nieuwe, ‘luxury yacht’ moet plaats bieden aan 15 personen.

Lees verder

Het Lexus Sport Yacht Concept werd in januari 2017 in Miami Beach door CEO Akio Toyoda onthuld. De premium speedboot van het Lexus Design Centre met twee high-performance V8-motoren met 660 kW/885 pk bestaat deels uit met koolstofvezel versterkt kunststof, een materiaal dat Lexus ook gebruikte voor zijn supersportauto LFA. Het comfortabele interieur is uiterst luxe en fraai met onder andere met de hand bewerkte houten sierpanelen, soepel leder en hightechmultimedia.

Het ultraluxe jacht van Lexus krijgt diverse luxe kamers benedendeks en een representatieve ontvangstruimte voor 15 gasten

Ultraluxe en sportieve Flybridge Cruiser

Het Lexus Sport Yacht Concept is ontwikkeld met de gerenommeerde Marquis-Larson Boat Group. Met diezelfde partij gaat Lexus zijn nieuwe schip ontwikkelen, een nog comfortabelere en sportieve Flybridge Cruiser met een bootlengte van 65 ft (bijna 20 m). Het ultraluxe jacht krijgt diverse luxe kamers benedendeks en een representatieve ontvangstruimte voor 15 gasten. Verdere specificaties waaronder de prijs maakt Lexus later bekend.

Grootste watersportbeurs van het land

De onlangs gehouden Japan International Boat Show is de grootste watersportbeurs van het land, vergelijkbaar met de HISWA Amsterdam Boat Show in Nederland. Een jury van 30 watersportjournalisten kent de Special Award toe.

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Head of Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles