Lexus SKYJET is klaar voor de achtervolging

Lexus SKYJET is klaar voor de achtervolging


Lexus SKYJET is klaar voor de achtervolging


  • Lexus Design Centre Japan ontwikkelt futuristisch ruimtevoertuig voor duurste Europese filmproductie ooit
  • Sciencefictionfilm ‘Valerian – and The City of a Thousand Planets’ vanaf juli 2017 in de bioscoop
  • Definitief design in Miami onthuld door hoofdrolspeler Dane DeHaan

Lexus liet gisterenavond tijdens een event in Miami voor de allereerste keer live de SKYJET zien. Het futuristisch eenpersoons ruimtevoertuig speelt een opvallende rol in de langverwachte sciencefictionfilm ‘Valerian – and the City of a Thousand Planets’ van regisseur Luc Besson. De Amerikaanse acteur en het aanstormende talent Dane DeHaan is een van de hoofdrolspelers in deze duurste Europese film ooit. Hij onthulde de SKYJET. Behalve Dane DeHaan spelen ook topmodel Cara Delevingne, acteurs Clive Owen en Ethan Hawke ien popster Rihanna in de blockbuster.

Lees verder

De SKYJET is een wendbaar achtervolgingsvoertuig en werd ontwikkeld door de designers van Lexus samen met het team van de speelfilm. De science fiction jet moest naadloos opgaan in een wereld die zich over 700 jaar afspeelt. Het nu onthulde, definitieve en ultra-gestroomlijnde design omvat een nieuwe interpretatie van Lexus’ bekende ‘spindle’-grille terwijl het design van de koplampen is geïnspireerd op dat van de high-performance coupé Lexus LC 500h.

Artificial Intelligence

Voor het interieur van de SKYJET vonden de designers van de fantasievolle Valerian-wereld inspiratie in Lexus’ nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Artificial Intelligence (AI, kunstmatige intelligentie) en geavanceerde HMI-technologie (Human Machine Interface). Ook de innovatieve brandstofceltechnologie van Lexus inspireerde het designteam dat de SKYJET ziet als een mogelijk toekomstig super efficiënt vervoermiddel.

Epische achtervolgingsscènes

Dane DeHaan: “De epische achtervolgingsscènes met de SKYJET behoren absoluut tot de spectaculairste momenten uit de film. Ik heb altijd al willen samenwerken met regisseur Luc Besson vanwege zijn oog voor detail en de manier waarop hij verhalen zo fantasievol mogelijk tot leven brengt. De samenwerking met Lexus voor de SKYJET is hiervan een goed voorbeeld.”

“Het was een geweldige uitdaging om vanuit Lexus’ oogpunt mee te helpen aan de totstandkoming van de SKYJET,” zegt Spiros Fotinos, Head of Global Brand Marketing van Lexus.

Creating Amazing: onmogelijke mogelijk maken

Spiros Fotinos, Head of Global Brand Marketing van Lexus: “Vanaf het eerste moment dat we met Luc Besson spraken, was het direct duidelijk dat hij onze passie deelt om buiten gebaande paden te treden en het onmogelijke mogelijk te maken. Of zoals we bij Lexus zeggen: Creating Amazing. Het was een geweldige uitdaging om vanuit Lexus’ oogpunt mee te helpen aan de totstandkoming van de SKYJET. Je had de verbaasde gezichten van onze designers en engineers moeten zien toen we ze vertelden dat ze aan een ruimteschip mochten werken!”

De sciencefictionfilm ‘Valerian – and the City of a Thousand Planets’ draait vanaf juli 2017 in de bioscopen.

Facebook: https://www.facebook.com/ValerianMovie
Twitter: https://twitter.com/ValerianMovie
Instagram: https://instagram.com/valerianmovie/

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Head of Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles