Lexus RC F showt spierballen op Goodwood Festival of Speed

Lexus RC F showt spierballen op Goodwood Festival of Speed


Lexus RC F showt spierballen op Goodwood Festival of Speed


Autoliefhebbers die komend weekend het Goodwood Festival of Speed (26 tot en met 29 juni a.s.) bezoeken, zijn getuige van het eerste liveoptreden van de volledig nieuwe ‘performance car’ van Lexus: de spectaculair gelijnde en superkrachtige RC F. Want in tegenstelling tot zijn statische aanwezigheid op eerdere autobeurzen, laat de Lexus RC F dit keer wél zijn spierballen rollen.

Lees verder Lees verder

De Lexus RC F zal rond het hoogtepunt van het Goodwood Festival of Speed de Lexus stand waar hij te zien is verlaten. Hij neemt dan deel aan het voorprogramma van ‘The Hillclimb’. Overigens doet de Lexus LFA – de supersportauto van Lexus – ook mee aan deze legendarische race naar de top van de heuvel.

Berg vermogen, reusachtig koppel
De Lexus RC F beleeft tegen het einde van het jaar zijn marktintroductie. De sportcoupé is uitgerust met de krachtigste V8 die Lexus ooit voor een seriemodel ontwikkeld heeft. De 5,0-liter benzinemotor levert een berg vermogen van meer dan 450 pk (meer dan 331 kW) en biedt een reusachtig koppel van meer dan 520 Nm. De indrukwekkende aandrijflijn is gekoppeld aan een Sport Direct Shift (SPDS) acht-traps-automaat, die perfect op het prestatiepotentieel van de RC F is afgestemd.

Overweldigende rijeigenschappen
Het vermogen van de Lexus RC F wordt naar de achterwielen geleid via een Torque Vectoring Differential (TVD). Dit differentieel – een wereldprimeur voor een achterwielaangedreven auto met een voorin geplaatste motor – is mede verantwoordelijk voor de overweldigende rijeigenschappen van de Lexus RC F.

De Lexus RC F is het absolute top model van de nieuwe RC coupe, welke zijn Nederlandse debuut maakt in 2015.

Lexus Red Carpet Treatment
Zoals elke berijder van een Lexus, profiteert ook de berijder van een Lexus RC F van de Lexus Red Carpet Treatment. Dat omvat onder meer een haal- en brengservice van de auto bij bijvoorbeeld een grote beurt en vervangend vervoer. Een vaste Lexus servicemonteur kijkt de auto na. Ook wordt na élke servicebeurt de hele auto van binnen en van buiten vakkundig gereinigd.

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Manager Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles