Lexus presenteert RC F SPORT LINE én RC F GT3 op Genève

Lexus presenteert RC F SPORT LINE én RC F GT3 op Genève


Lexus presenteert RC F SPORT LINE én RC F GT3 op Genève


Lexus heeft voor de Autosalon van Genève maar liefst drie primeurs in petto. Niet alleen beleeft de ultra sportieve RC F in Zwitserland zijn Europese debuut, maar bovenal presenteert Lexus twee wereldpremières: de F SPORT LINE versie van de RC én de hardcore RC F GT3.

Lees verder Lees verder

De nieuwe F SPORT LINE is gebaseerd op de afgelopen maand in Detroit gepresenteerde Lexus RC, voluit Radical Coupe. Het design van de F SPORT LINE is nóg uitdagender en het onderstel van deze achterwiel aangedreven coupé nóg nadrukkelijker gericht op rijdynamiek. Verder voorziet Lexus de F SPORT LINE van de nieuwste technologie, waaronder Remote Touch Interface (RTI); een touchpad waarmee de bestuurder – of zijn passagier – eenvoudig en snel door de menu’s van het multimediasysteem navigeert.

High performance car
Naar verwachting wordt hij aan het einde van het jaar leverbaar: de Lexus RC F. De volledig nieuwe high performance car heeft een 5.0 liter V8 benzinemotor die meer dan 331 kW (450 pk) vermogen levert. Het maximumkoppel bedraagt ruim 520 Nm. Dat maakt van de RC F de krachtigste Lexus met een V8-motor ooit. De aandrijflijn wordt bovendien aangevuld met een Sports Direct Shift (SPDS) 8-traps automaat die de V8 snel en accuraat laat reageren op de rechtervoet van de bestuurder.

Hardcore raceversie RC F GT3
Op basis van de RC F toont Lexus op de Zwitserse autobeurs een tweede wereldprimeur: de Lexus RC F GT3 conceptauto. Met deze raceversie van de RC F wil Lexus een rol van betekenis spelen in het felbevochten FIA GT3 European Championship.

De Lexus persconferentie op de Autosalon van Genève vindt plaats op dinsdag 4 maart om 08:45 uur in hal nummer 4 (stand 4211).

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Head of Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles