Lexus presenteert nieuwe LS 600h Hybrid

Lexus presenteert nieuwe LS 600h Hybrid


Lexus presenteert nieuwe LS 600h Hybrid


Lexus onthult vandaag in San Francisco de nieuwste generatie van zijn vlaggenschip: de Lexus LS 600h Hybrid – ‘s werelds meest krachtige Full Hybrid sedan. De limousine draagt duidelijk het nieuwe familiegezicht van Lexus, waarvan de zogeheten ‘spindle’-grille de meest in het oog springende designfeature is. Rond de jaarwisseling wordt de nieuwe Lexus in Nederland verwacht, inclusief de LS 600h L Hybrid. En voor het eerst zal op het topmodel een F SPORT LINE leverbaar worden. De prijzen en exacte uitrustingsniveaus worden in een later stadium bekendgemaakt.

Lees verder Lees verder

Lexus heeft zijn topmodel LS op meer dan 3.000 punten verbeterd. Een primeur voor een Lexus model is de volledige LED-verlichting, inclusief mistlampen met ‘s werelds kleinste PES-lens (Poly Ellipsoïde Systeem) en unieke, L-vormige dagrijverlichting (DRL, Daytime Running Lights). De carrosseriestijfheid van de Lexus LS 600h Hybrid is dankzij nieuwe technologieën toegenomen, hetgeen bijdraagt aan een ongekende stabiliteit op de weg. Het zorgt bovendien voor nog meer comfort zonder de wendbaarheid van de auto in te perken. Ook de laatste generatie van het Adaptive Variable Suspension-systeem (AVS) en het Pitch and Bounce systeem zorgen ervoor dat de Lexus LS 600h Hybrid zijn inzittenden trakteert op een ongekend comfortabel weggedrag.

Lexus heeft verder ook de stuurinrichting onder handen genomen. Met als resultaat een directer stuurgedrag en meer gevoel in het stuurwiel. En door het nieuwe remsysteem is de remkracht toegenomen.

De Lexus LS 600h Hybrid biedt de bestuurder de keuze uit vijf rijstanden: ECO, COMFORT, NORMAL, SPORT S en SPORT S+. En als klap op de vuurpijl is de nieuwe LS 600h Hybrid voorzien van permanente vierwielaandrijving.

’s Werelds krachtigste Full Hybrid sedan
De nieuwe Lexus LS 600h Hybrid biedt het allerbeste van twee werelden: indrukwekkende power en ongekende efficiency. Het vermogen van de 5,0-liter V8-benzinemotor bedraagt 290 kW/394 pk. De krachtige elektromotor levert 165 kW/225 pk waardoor het gecombineerde vermogen uitkomt op 327 kW/445 pk. Hiermee is de Lexus LS 600h Hybrid ’s werelds krachtigste Full Hybrid sedan.

Het vermogen van de LS 600h Hybrid staat garant voor adembenemende prestaties. De limousine accelereert vanuit stilstand in slechts 6,1 seconden naar 100 km/uur en de topsnelheid bedraagt 250 km/uur. Net zo imponerend is het maximumkoppel van de elektromotor van 300 Nm dat direct vanuit stilstand beschikbaar is. Met ondersteuning van de verbrandingsmotor stelt het de Lexus LS 600h Hybrid bovendien in staat om in slechts 4,2 seconden van 80 naar 120 km/uur te accelereren.

Behalve sensationele prestaties biedt de Lexus LS 600h Hybrid ook spectaculaire verbruikscijfers. Het brandstofverbruik is toonaangevend en bedraagt 8,6 l/100 km, vergelijkbaar met dat van een traditionele 3,5-liter benzinemotor. De CO2-emissie ligt op 199 g/km.

F SPORT LINE
Voor het eerst zal op de LS-serie de F SPORT LINE leverbaar worden, in navolging van de overige F SPORT LINE modellen van de CT 200h Hybrid, de GS 450h Hybrid en de RX 450h Hybrid – is ook de nieuwe Lexus LS 600h Hybrid leverbaar als F SPORT LINE. Deze uitvoering onderscheidt zich door een sportiever design van zowel exterieur als interieur. Het onderstel is in vergelijking tot de andere versies met 10 mm verlaagd. Zijn sportieve aspiraties worden verder waargemaakt door schakelflippers aan het stuurwiel en 6-pots Brembo®-remklauwen op de vooras.

Serene rust
De optimale geluidsisolatie van de LS 600h Hybrid zorgt ervoor dat in het interieur van de auto een serene rust heerst. Daarbij is het de eerste Lexus ooit die is uitgerust met geluidsreducerende wielen voorzien van een holle binnenkant.

Een wereldprimeur is het airconditioningsysteem – dat gebruikmaakt van maar liefst 13 sensoren – dat onder andere de mogelijkheid biedt om de stoelen voor- en achterin afzonderlijk te koelen en het stuurwiel te verwarmen. De luxe ambiance die het interieur van de Lexus LS 600h Hybrid kenmerkt, krijgt verder een extra dimensie door het Advanced Illumination System (AIS) dat champagnekleurige sfeerverlichting omvat evenals dynamische LED-verlichting voor het instrumentarium.

Mark Levinson® en Blu-ray
De nieuwe Lexus LS 600h Hybrid biedt ook een doorontwikkelde versie van Lexus’ vermaarde Human Machine Interface technologie. Het bekroonde RTI-systeem (Remote Touch Interface) zorgt hierbij voor optimaal gebruiksgemak, iets wat versterkt wordt door het 12,3” kleurendisplay, het grootste op de markt. Het Lexus Navigation System met Hard Disk Drive-technologie (HDD) en toegang tot het internet behoort tot de snelste en nauwkeurigste in een auto.

Ook op het gebied van muziek biedt de Lexus LS 600h Hybrid zijn inzittenden het beste dat op de markt is. Het Mark Levinson® Reference Surround System met 19 speakers staat garant voor een ongeëvenaarde muzieksensatie. Het Rear Seat Entertainment System is in de nieuwe Lexus LS 600h Hybrid voorzien van een Blu-ray® speler.

Pre-Crash Brake Assist
Het nieuwe Advanced Pre-Crash Safety-systeem (A-PCS) met Pre-Crash Brake Assist van de Lexus LS 600h Hybrid is het meest geavanceerde op de markt. Het systeem kan de bestuurder helpen een aanrijding met andere voertuigen en voetgangers te voorkomen, zowel bij lage als bij hoge snelheden en of het nu dag of nacht is. Een volledig nieuw ontwikkelt Adaptive High-beam System (AHS) past volledig automatisch de verlichting aan de verkeersomstandigheden aan.

Bekroonde kwaliteit
Sinds zijn introductie in 1989 zijn er wereldwijd ruim 730.000 exemplaren van de Lexus LS verkocht. Elke generatie kreeg wereldwijd diverse awards voor onder meer de ongeëvenaarde bouwkwaliteit alsook de hoge servicegraad van de dealerbedrijven waar Lexus om bekend staat.

Specificaties in dit persbericht zijn onder voorbehoud.

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Head of Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles