Lexus opent ‘LOUNGE by Lexus’ op Brussels Airport

Lexus opent ‘LOUNGE by Lexus’ op Brussels Airport


Lexus opent ‘LOUNGE by Lexus’ op Brussels Airport


  • Innovatieve lounge voor reizigers van over de hele wereld
  • Versterkt Lexus’ positie als luxury lifestyle brand
  • Japanse gastvrijheid – Omotenashi
  • Inclusief slaapvertrekken en uitgebreide spa-mogelijkheden

LOUNGE by Lexus op Brussels International Airport is een innovatieve ruimte waar reizigers kunnen ontspannen. Het is tevens een ruimte waar Lexus als wereldwijd luxury lifestyle brand zijn activiteiten en mijlpalen presenteert. En dat alles onder het genot van de best mogelijke gastvrijheid, volgens de Japanse tradities van ‘Omotenashi’.

Lees verder

LOUNGE by Lexus biedt plaats aan 175 gasten, in lounges, een bargebied, een stillere ruimte met werkstations, een uitgebreide spa

LOUNGE by Lexus beslaat een gebied van 700 m2 en biedt plaats aan 175 gasten. De lounge is onderverdeeld in een centrale lounge, een bargebied en een bovenste lounge met een meer ontspannen sfeer en een stillere ruimte met werkstations.
Er is ook een ruimte waar gasten meer te weten komen over het Lexus design en Craftsmanship van Lexus’ ambachtslieden, Takumi genaamd. De lounge omvat een uitgebreide spa met slaapcabines, persoonlijke douches, een wasruimte, een massageruimte en een luistersuite waar gasten van de high end audiotechnologie van Mark Levinson kunnen genieten.

Omotenashi

Het ontwerp van de lounge, de inrichting en de faciliteiten ondersteunen de uitgangspunten van Omotenashi. Dat resulteerde in een spa met individuele douches/wasruimten, rustgevende slaapvertrekken en de nieuwste massagestoelen met shiatsu-massagefuncties. Deze geavanceerde shiatsu-massagetechnologie is bekend uit de nieuwe Lexus LS. In de spa bevindt zich een suite met zes afzonderlijke kamers die door GROHE – ’s werelds toonaangevende leverancier van sanitair – zijn uitgerust. Elke kamer heeft ultramodern sanitair met designwastafel, een toilet en inloopdouche. Draadloze luidsprekers en dimbare verlichting versterken de sfeer.

Individuele spa

De faciliteiten geven de gast de gelegenheid om zich op te frissen en te ontspannen in een comfortabele en inspirerend ontworpen omgeving. De armaturen vertegenwoordigen de nieuwste technologieën en ontwerpen van GROHE, zoals het AquaSymphony-douchesysteem en de multifunctionele Sensia® Arena douchetoiletten. Gasten maken hun keuze uit diverse stralen waarbij het water in verschillende vormen en sterkten naar beneden komt. Het AquaCurtain biedt diverse gekleurde lichteffecten.

LOUNGE by Lexus beschikt ook over vijf slaapvertrekken

Slapen onder sterrenhemel

LOUNGE by Lexus beschikt over vijf b.Relaxed slaapvertrekken van Brussels Airlines. Ze zijn ontworpen om bezoekers te laten genieten van comfort, rust en stilte. De individuele slaapkamers hebben een volledig vlak bed onder een plafond dat verlicht is als een sterrenhemel.

Een van de opvallendste items van het meubilair is de Take a Line for a Walk-stoel, ontworpen door Alfredo Häberli en vervaardigd door de luxe Italiaanse meubelmaker Moroso. Take a Line for a Walk is een moderne, uiterst comfortabele stoel in bergère-stijl met een slanke en mannelijke vorm.

Food & beverage

Warme en koude gerechten en lichte snacks zijn op elk moment beschikbaar. Het menu wordt aangepast aan het tijdstip van de dag. De keuze omvat populaire Japanse gerechten en er zullen speciale events voor eten en drinken worden georganiseerd. De bar biedt een uitgebreid scala aan frisdranken, warme dranken, wijnen, sterke dranken en cocktails. Naast zelfbedieningsfaciliteiten is er een barman aanwezig om drankjes in te schenken en te mixen.

In diverse kasten zijn items te zien die Lexus’ merkbeleving vertegenwoordigen, zoals foto’s en boeken, maar ook geavanceerde technologieën en successen in de autosport

Het verhaal achter Lexus

Als onderdeel van Lexus’ merkbeleving brengen diverse kasten items bijeen die op verschillende aspecten van Lexus zijn gebaseerd, zoals foto’s, boeken, maar ook geavanceerde technologieën en successen in de autosport. Er zijn ook kasten met de thema’s Design en Craftsmanship. Ze bevatten ontwerptekeningen, ontwerpen van de Lexus Design Award-verkiezingen. En zelfs de papieren origamikat die Takumi vaklieden bij Lexus met hun niet dominante hand binnen 90 seconden moet kunnen vouwen. Verder zijn er ook boeken over kunst, lifestyle en reizen.

Lexus Parts Wall

Een ander opvallend item is de Lexus Parts Wall. De muur is gemaakt van onderdelen die worden gebruikt in Lexus-modellen. Zij zijn bij elkaar gebracht in een artistieke opstelling en afgewerkt in wit. Het design bestaat uit tientallen afzonderlijke onderdelen en componenten zoals carrosserie, roosters, uitlaatsystemen en wielen. Samen wegen ze meer dan een ton.

Lexus Design Award

Lexus gelooft dat design de kracht heeft om van de wereld een betere plek te maken. In de lounge zijn enkele van de meest innovatieve en creatieve inzendingen van de designwedstrijd Lexus Design Award te bewonderen, die jaarlijks in Milaan wordt uitgereikt. Een van de ontwerpen is Agar Plasticity, de winnaar van de Lexus Design Award in 2016. Het design laat zien hoe agar, een stof die wordt gewonnen uit rode zee-algen, kan worden gebruikt om natuurlijke en milieuvriendelijke verpakkingsmaterialen te maken.

Heritage

Lexus heeft een rijke historie als het gaat om technologische innovaties, zoals de innovatieve, zelf opladende hybride-technologie en Multi Stage Hybrid. Toch omvat de technische visie van Lexus meer dan alleen hybrides, zoals LOUNGE by Lexus illustreert met exposities en informatie over baanbrekende projecten. Ook te zien zijn bijvoorbeeld het zwevende Lexus Hoverboard, het Lexus Sport Yacht concept, de F SPORT Bike – een lichtgewicht sportfiets gemaakt van geavanceerde koolstofvezelmaterialen – en de supersportauto Lexus LFA, waarvan er slecht 500 zijn gebouwd.

Lexus LFA

De Lexus LFA met V10-benzinemotor markeert een keerpunt in de geschiedenis van Lexus. De supersportauto’s zijn stuk voor stuk met de hand gebouwd in de Motomachi fabriek door Lexus’ Takumi vaklieden. In de lounge komen gasten meer te weten over de ontwikkeling van de LFA en ze kunnen hier een schaalmodel bezichtigen. De Lexus F SPORT Bike werd ontwikkeld nadat alle exemplaren van de Lexus LFA geproduceerd waren. De sportfiets demonstreert hoe Lexus geavanceerde technologie en design met succes kan toepassen op andere transportmiddelen. De fiets is gemaakt van hetzelfde sterke, lichtgewicht CFRP-materiaal dat Lexus ook gebruikte voor de bodypanelen van de LFA.

Lexus Sport Yacht concept

LOUNGE by Lexus toont ook een schaalmodel van het Lexus Sport Yacht concept, een slanke en krachtige 12,7 meter lange premium performance jacht met plaats voor acht personen. De ‘high-class’ speedboot maakt gebruik van Lexus-technologieën, waaronder deels met de hand bewerkt Carbon Fibre Reinforced Plastic (CFRP). De onderzijde is dusdanig verfijnd en glad vormgegeven dat het zo min mogelijk weerstand biedt, maar wel zoveel mogelijk stabiliteit. De Sport Yacht van Lexus wordt aangedreven door twee exemplaren van de 5,0-liter V8-benzinemotor uit de Lexus modellen RC F en LC 500.
In 2019 neemt Lexus een luxe jacht in productie: een 19,8 meter lang model, geïnspireerd op het geavanceerde karakter van het Lexus Sport Yacht concept en ruim en comfortabel genoeg voor maximaal 15 gasten.

Lexus Hoverboard

Ook te zien is het Lexus Hoverboard – het zwevende skateboard. Het Lexus Hoverboard maakt gebruik van twee zogeheten ‘cryostats’-reservoirs. Hierin bevindt zich supergeleidend materiaal dat bij een temperatuur van –197 graden wordt bewaard doordat het ondergedompeld is in vloeibare stikstof. Het Lexus Hoverboard wordt vervolgens boven een magnetisch spoor geplaatst, waardoor het skateboard zweeft.

Skyjet uit sciencefictionfilm ‘Valerian – and the City of a Thousand Planets’

Een van de meest opvallende ontwerpen in de LOUNGE by Lexus is een 1:2-schaalmodel van de Skyjet. Dit futuristisch eenpersoons ruimtevoertuig speelt een opvallende rol in de succesvolle sciencefictionfilm ‘Valerian – and the City of a Thousand Planets’ van regisseur Luc Besson. De SKYJET is een wendbaar achtervolgingsvoertuig en werd ontwikkeld door de designers van Lexus samen met het team van de speelfilm.

Gasten van de LOUNGE by Lexus kunnen in twee ruimtes genieten van de rijke sound van Mark Levinson

Mark Levinson

Gasten van de LOUNGE by Lexus kunnen in twee ruimtes genieten van de rijke sound van Mark Levinson: een audiosysteem is geïnstalleerd in de centrale bar en in de Mark Levinson Listening Room is een speciaal ontworpen installatie te vinden.

Het systeem in de bar heeft een stereoconnectie, terwijl het systeem in de luisterkamer verbonden is aan een meeslepende sound processor van Lexicon, voor meerkanaals audiofilms van de mediaspeler. Drie Mark Levinson componenten zijn opgenomen in elke opstelling: een audiospeler, voorversterker en een draaitafel.

Mark Levinson ontwerpt en produceert zijn producten met de hand in de Verenigde Staten. Elk product wordt zo afgestemd dat ze boven verwachtingen presteren. Elk onderdeel wordt zorgvuldig geplaatst voor de ultieme sonische zuiverheid en visuele compositie. De geluiddichte luisterruimte in de LOUNGE by Lexus is ontworpen om de ideale omgeving te bieden om de prestaties van het Mark Levinson-systeem op waarde te schatten. De ambiance is warm en gastvrij met discrete luxe. Er is onder meer gebruikt gemaakt van notenhouten kasten met Lexus motief lijstwerk.

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Head of Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles