Lexus op de sportieve toer in Genève

Lexus op de sportieve toer in Genève


Lexus op de sportieve toer in Genève


Lexus staat voor comfort en luxe. Maar het geeft óók steeds nadrukkelijker invulling aan de sportieve aspiraties. Dat blijkt zonneklaar op de Autosalon van Genève. Lexus presenteert er niet alleen de Full Hybrid nieuwe sportsedan GS 450h, maar ook een hele reeks modellen in de F SPORT LINE uitvoering.

Lees verder Lees verder

De alweer vierde generatie van de Lexus GS komt naar Nederland als Full Hybrid model: de GS 450h. De auto is volledig nieuw ontwikkeld. Het interieur biedt meer ruimte in alle richtingen en door een slimme plaatsing van de batterij van de hybride aandrijflijn is het volume van de bagageruimte gegroeid naar bijna 500 liter. De nieuwe carrosserie is bovendien aanmerkelijk stijver dan dat van zijn voorganger, wat – net als het nieuwe onderstel, de zeer communicatieve stuurinrichting en de krachtige remmen – bijdraagt aan het dynamische karakter van de Lexus GS 450h.

20% bijtelling tot 1 juli
De Lexus GS 450h is s werelds enige sportsedan met achterwielaandrijving én een Full Hybrid systeem met twee elektromotoren. Het totale vermogen van 254 kW (345 pk) stelt de GS 450h in staat om in 5,9 seconden naar 100 km/u te accelereren. De topsnelheid is begrensd op 250 km/u. Toch is het benzineverbruik spectaculair laag: slechts 5,9 l/100 km. De CO2-uitstoot bedraagt hierdoor slechts 137 g/km. De GS 450h, die een instapprijs krijgt van 61.750 euro, komt hierdoor tot 1 juli in aanmerking voor slechts 20% bijtelling. Leasen kan al vanaf 999 euro per maand.

Drie verschillende F SPORT LINE uitvoeringen
Op de stand in Genève toont Lexus de CT 200h, de GS 450h en de vernieuwde RX 450h in F SPORT LINE. Die badge blijft voorbehouden aan uitvoeringen met (extra) sportieve componenten als een strakker onderstel en aangescherpte stuurinrichting. Zo is de CT 200h in de F SPORT LINE uitvoering onder meer standaard uitgerust met Performance Dempers, heeft de RX 450h bijvoorbeeld actieve stabilisatoren en de GS 450h F SPORT LINE onder meer een meesturende achteras.

Fuji Speedway
De aanduiding F SPORT LINE is afgeleid van de sportiefste modellen van Lexus: de IS F en de LFA. De F in de naam verwijst naar de Fuji Speedway, het circuit aan de voet van de gelijknamige berg waar Lexus kind aan huis is.

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Head of Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles