Lexus op de Autosalon van Parijs 2018

Lexus op de Autosalon van Parijs 2018


Lexus op de Autosalon van Parijs 2018


  • Werelddebuut vernieuwde Lexus RC 300h
  • Beurspremière van exclusieve Lexus LC Flare Yellow Edition
  • Europese showpremière volledig nieuwe Lexus ES
  • Orderboeken nieuwe compacte crossover Lexus UX geopend
  • Nieuwe compacte crossover UX te zien tijdens UX Tour door Nederland
  • Klassieke persconferentie op eerste persdag vervangen door nieuw, fantasierijk concept #SharpYetSmooth

Lexus pakt tijdens de Autosalon van Parijs (4-14 oktober 2018) uit met verschillende primeurs. Op de beursvloer staan onder meer de nieuwe Lexus RC 300h sportcoupé, exclusieve Lexus LC Flare Yellow Edition en volledig nieuwe Lexus ES in de schijnwerpers. De onconventionele premium C-segment crossover Lexus UX ontbreekt uiteraard niet.

Lees verder

De vernieuwde Lexus RC 300h beleeft op de Autosalon van Parijs zijn wereldpremière. De RC 300h kwam in 2014 op de markt en speelt sindsdien een belangrijke rol in de strategie van Lexus om auto’s te ontwikkelen die een meer emotionele rijbeleving bieden dan voorheen.

De verbeterde 2+2-coupé brengt de sterke punten van de sportcoupé op een nog hoger plan dankzij het aangescherpte design en verfijnder rijgedrag. Een belangrijke inspiratiebron hierbij was de grotere, luxueuze coupé Lexus LC. De sportieve uitstraling, de elegantie en het uitdagende rijkarakter maken van de nieuwste Lexus RC 300h een opwindend en bereikbaar instappunt in het bezitten van een Lexus coupé.

Klassieke persconferentie vervangen

Het fantasierijke concept van #SharpYetSmooth vervangt de klassieke on-stand persconferentie en vertelt het verhaal van de nieuwe RC 300h en de merkwaarden van Lexus. Deze activiteit vindt tijdens de eerste persdag op 2 oktober plaats van 11.00 tot 16.00 uur. Lexus onthult meer details over dit nieuwe concept via sociale media via de hashtag #SharpYetSmooth.

Lexus LC Flare Yellow Edition

De tweede primeur van Lexus op de Autosalon van Parijs is de nieuwe, betoverende versie van zijn topklasse coupé LC: de Lexus LC Flare Yellow Edition. Deze gelimiteerde versie is uitgevoerd in de exclusieve carrosseriekleur ‘Flare Yellow’, bestaande uit een zorgvuldige selectie van gelaagde verf- en primerkleuren. Het resultaat maakt van de LC Flare Yellow Edition een absolute koppendraaier. De gele kleur komt terug in het interieur en contrasteert op fraaie wijze met de zwarte portierbekleding en wit lederen stoelbekleding. De nieuwe Lexus LC Flare Yellow Edition biedt daarnaast een uiterst precieze handling en een bijzonder directe respons door unieke LC Touring Pack specificaties, zoals Lexus Dynamic Handling, Variable Gear Ratio Steering met vierwielbesturing en een Torsen® limited-slip differentieel.

De nieuwe Lexus ES bouwt voort op een ijzersterke basis die al jaren synoniem is aan comfort, verfijning en luxe

Lexus ES

Een andere highlight in Parijs is de Europese première van de gloednieuwe Lexus ES luxury sedan. De vervanger van de Lexus GS bouwt voort op een ijzersterke basis die al jaren synoniem is aan comfort, verfijning en luxe. De nieuwe Lexus ES voegt daar nu een gloednieuw chassis, een dynamisch exterieurdesign en uitdagende rijeigenschappen aan toe.

Lexus UX

De onconventionele premium C-segment crossover Lexus UX – die in Nederland uitgebreid is te bewonderen tijdens de UX Tour – mag uiteraard niet ontbreken in Parijs. De UX komt naast de geliefde CT 200h luxury hatchback in het programma van Lexus en wordt leverbaar met twee nieuwe aandrijflijnen: een benzineversie en een extra krachtige hybrideversie (131 kW/178 pk).

De Lexus UX speelt een belangrijke rol in het behalen van de doelstelling van Lexus om vanaf 2020 jaarlijks 100.000 nieuwe auto’s te verkopen in Europa. De zelfladende hybridetechnologie geniet een toenemende aantrekkingskracht nu diverse markten zich steeds meer distantiëren van diesel en alternatieve elektrische aandrijflijnen juist meer omarmen.

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Manager Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles