Lexus NX krijgt meer luxe en nieuwste technologie met modeljaarupdate

Lexus NX krijgt meer luxe en nieuwste technologie met modeljaarupdate


Lexus NX krijgt meer luxe en nieuwste technologie met modeljaarupdate


  • Interieur van Lexus NX wordt verder verfijnd: nanoe™ X luchtreiniging, nieuwe audio-optie en aanpassingen aan kleuren in interieur
  • Groot 14'' multimediadisplay nu standaard voor elke Lexus NX
  • Luisterplezier met Mark Levinson audiosysteem, voor het eerst optioneel leverbaar op Lexus NX 450h+ Plug-in Hybrid
  • Voorwielaandrijving nu ook leverbaar op Executive-uitvoering van Lexus NX 350h, naast vierwielaangedreven variant

De Lexus NX wordt dit jaar verder verfijnd. Een modeljaarupdate brengt nieuwe technieken en slimme oplossingen om het interieur van de succesvolle Lexus-SUV naar een hoger plan te tillen.

Lees verder

Afgelopen jaar introduceerde Lexus de tweede generatie van de succesvolle NX. Met twee geëlektrificeerde aandrijflijnen, de NX 350h (Hybrid) en de NX 450h+ (Plug-in Hybrid) is het aanbod groter dan ooit. Nu breidt Lexus het aanbod verder uit met een nieuwe voorwielaangedreven versie van het topmodel van de NX 350h en meer keuzemogelijkheden in het interieur.

Luxe lounge

Het interieur van de Lexus NX is geïnspireerd op een luxe lounge, waarin gastvrijheid – omotenashi – centraal staat. Door nieuwe technieken toe te passen in het interieur, nog meer aandacht voor details en een herziene layout van de knoppen op de middenconsole, wordt het interieur naar een nog hoger plan getild.

Gezonde lucht, fantastische audio en altijd een groot scherm

Elke nieuwe Lexus NX krijgt de nieuwste versie van nanoe™ X-luchtzuiverings-technologie van Panasonic aan boord. Door nanoe-ionen in de cabineatmosfeer af te voeren via de ventilatieopeningen van de airconditioning, helpt nanoe™ X virussen, bacteriën, pollen en andere allergenen te elimineren, evenals slechte geuren. Bovendien is het vriendelijk voor huid en haar door de verdamping van vocht te verminderen.

Lexus leverde het optionele Mark Levinson-audiosysteem met 17 luidsprekers al op het topmodel van de Lexus NX 350h, maar nu wordt het systeem ook optioneel beschikbaar voor de Executive-uitvoering van de NX 450h+ Plug-in Hybrid.

Voor elke uitvoering van de Lexus NX is vanaf de modeljaarupdate het 14 inch grote Lexus Link Connect-multimediasysteem standaard. Voorheen was de Lexus NX ook leverbaar met een 9,8 inch groot scherm.

Stralende kleurcombinaties

Het stijlvolle interieur van de Lexus NX wordt kleurrijker. Dankzij een nieuw dashboardkastje in de kleur van de stoelbekleding – in het geval van de F SPORT Line Black & Rich Cream, Flare Red of White – alsook het zijpaneel van de middenconsole aan de kant van de passagier, wordt het interieur nog stralender. Aan de kant van de bestuurder was de middenconsole al in de kleur van de stoelbekleding. Wanneer er bij de andere uitvoeringen van de Lexus NX gekozen wordt voor een Hazel of Dark Rose interieur, dan worden ook het zijpaneel van de middenconsole en het dashboardkastje in die kleur geleverd.

Slim dimmen en verbeterde helderheid

Veiligheid speelt ook een hoofdrol in de verdere verfijningen van de rijervaring. De optionele digitale binnenspiegel krijgt een nieuwe digitale automatische dimmodus om verblinding door de koplampen van achteropkomende voertuigen te verminderen en een duidelijk beeld te garanderen, terwijl een verbeterd, hooggeplaatst achterremlicht oppervlakteverlichting gebruikt voor superieure zichtbaarheid en helderheid.

Voorwielaandrijving nu ook leverbaar op topuitvoering van Hybrid

De topuitvoering, de Executive Line, van de hybride Lexus NX 350h was voorheen enkel leverbaar in combinatie met vierwielaandrijving. Met de modeljaarupdate komt er ook een voorwielaangedreven variant van deze versie beschikbaar.

Prijzen en beschikbaarheid

Vanaf het derde kwartaal van dit jaar worden de eerste exemplaren van de vernieuwde Lexus NX geleverd. Prijzen volgen op een later moment.

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Manager Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles