Lexus NX 300h zet mid-sized SUV segment op z’n kop

Lexus NX 300h zet mid-sized SUV segment op z’n kop


Lexus NX 300h zet mid-sized SUV segment op z’n kop


• Onderscheidend striking design
• Class leading interieur en zitpositie
• Zéér scherp geprijsd vanaf € 45.990
• 1.500 kilogram trekgewicht voor AWD
• NX 300h AWD First Edition: gelimiteerde oplage en fully loaded
• Gadgets als Wireless Charging van smartphone, Touch Pad en All Speed Adaptive Cruise Control
• Class leading CO2-uitstoot (vanaf 116 g/km)
• 20% bijtelling
• Net als elke andere Lexus: standaard automaat, cruise control, climate control en Lexus Red Carpet Treatment

Lees verder Lees verder

De Lexus NX 300h is een auto die breekt met tradities zonder zijn afkomst te verloochenen. De mid-sized SUV zet zijn segment op de kop met een striking design, een geraffineerde hybride aandrijflijn, praktische gadgets en premium uitrustingsniveaus. Daarnaast is de NX 300h uitzonderlijk scherp geprijsd in relatie tot zijn specificaties: € 45.990.

Snelle beslissers kiezen First Edition
Wie een van de gelimiteerde Lexus NX 300h First Editions bestelt, profiteert maximaal van Lexus NX 300h die fully loaded is en over vierwielaandrijving (AWD) beschikt. Gadgets als All Speed Adaptive Cruise Control, Pre Crash Safety en het Lexus navigatiesysteem garanderen zorgeloos rijden terwijl de bestuurder wordt getrakteerd op zwart ‘Tahara leder’ en stoelverwarming. Elke First Edition heeft de lage 20 procent bijtelling en beschikt over een aanhanger trekgewicht van 1.500 kilogram. De First Edition is leverbaar in drie verschillende kleuren; Black, Sonic Titanium en Satin Silver en zijn prijs start bij € 53.990.

Draadloos opladen smartphone
De smartphone opladen tijdens het rijden is kinderspel: afhankelijk van de uitvoering gaat dat in de Lexus NX 300h draadloos via de Wireless Charging Tray. Een ander bewijs van Lexus’ continue drang naar innovatie, is het intuïtieve Touch Pad dat gebruikt wordt om het uitgebreide multimediasysteem te bedienen. Ook treffen we zaken als full LED koplampen en een elektrische op- én neerklapbare achterbank aan in de nieuwe NX 300h.

Cockpit geïnspireerd door Lexus’ LFA
Het interieur van de nieuwe Lexus NX is al net zo onderscheidend als de buitenkant. Het designteam liet zich inspireren door Lexus’ supersportauto LFA. En dat geeft de layout van de cockpit en de opbouw van het dashboard een sportieve, premium uitstraling. De zitpositie is als een maatpak.

Nieuw ontwikkelde Full Hybrid aandrijflijn
Wat innovatie betreft, overtuigt ook de 2.5 liter Full Hybrid aandrijflijn van de Lexus NX 300h met een gecombineerd vermogen van 197 pk (145 kW). De state of the art hybride techniek maakt elektrisch rijden in de stad mogelijk, net als het rijden zonder uitstoot in langzaam verkeer op bijvoorbeeld de snelweg.

20% bijtelling voor NX 300h
De efficiënte hybride aandrijflijn geeft de spraakmakende nieuwe Lexus NX 300h een CO2-uitstoot van(af) slechts 116 gram; goed voor een bijtelling van slechts 20% bijtelling op alle 2WD en AWD uitvoeringen met 17 inch lichtmetalen wielen.

Lexus Red Carpet Treatment
Zoals elke berijder van een Lexus, profiteert de berijder van een NX 300h ook van Lexus Red Carpet Treatment. Dat omvat onder meer een haal- en brengservice van de auto bij bijvoorbeeld een grote beurt en vervangend vervoer. Een vaste Lexus servicemonteur kijkt de auto na. Ook wordt na élke servicebeurt de hele auto van binnen en van buiten vakkundig gereinigd.

De nieuwe Lexus NX staat vanaf oktober bij de Lexus dealer. De NX 300h is nu al te bestellen.

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Manager Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles