Lexus’ nieuwe CT 200h: het beste verbeterd

Lexus’ nieuwe CT 200h: het beste verbeterd


Lexus’ nieuwe CT 200h: het beste verbeterd


Lexus heeft zojuist op de Guangzhou Motor Show het doek getrokken van de nieuwe Lexus CT 200h. Hij is stiller, stuurt scherper en heeft ook nog eens een lagere CO2-uitstoot. De CT 200h is leverbaar vanaf 26.690 euro en alle uitvoeringen vallen ook in 2014 in de 14% bijtellingscategorie. Leasen kan vanaf 449 euro per maand. De nieuwe Lexus CT 200h staat in het eerste kwartaal van 2014 in de Nederlandse showroom.

Lees verder Lees verder
De CT 200h heeft van Lexus méér dan alleen een facelift gekregen. Natuurlijk vallen het nieuwe, krachtige familiefront met de spindle grille, de nieuwe 16 en 17 inch lichtmetalen wielen en het aangepaste achteraanzicht op. En vanzelfsprekend springt in het interieur het gewijzigde design van de deuren in het oog, net als het nieuw ontworpen stuurwiel en instrumentarium, het gebruik van andere materialen en Lexus’ nieuwe Media Display Controller waarmee bijvoorbeeld het (ook al) nieuwe navigatiesysteem kan worden bediend. Maar het is zeker ook onderhuids waar Lexus grote stappen heeft gemaakt.

Stiller, scherper en comfortabeler
Wat bij het rijden namelijk direct opvalt, is dat de CT 200h nóg stiller is geworden. Zo werd de auto op liefst 94 punten aangepast om het geluidsniveau verder te reduceren. Bovendien kreeg hij door veranderingen aan het onderstel, de stuurinrichting en verstevigingen van de carrosserie een nog betere handling en comfort. Hiernaast werd de hybride transmissie opnieuw geprogrammeerd zodat het klimmen van het toerental van de motor een natuurlijker verloop kent.

Ook in 2014 alle uitvoeringen met 14% bijtelling
Tegelijk werd de aandrijflijn en de luchtweerstand van de carrosserie verder geoptimaliseerd om het verbruik – en daarmee ook de CO2-emissie – verder te verlagen. Zo daalde de CO2-emissie naar 82 gram per kilometer voor de basisversie met 15 inch lichtmetalen velgen. Alle andere uitvoeringen staan op 16 inch lichtmetalen wielen en stoten nu 88 gram per kilometer uit. Hierdoor kunnen leaserijders ook in 2014 profiteren van de 14% bijtelling op de CT 200h, ongeacht welke uitvoering wordt gekozen.

Standaard veel luxe
Ongewijzigd is de luxe waarop élke Lexus CT 200h-rijder wordt getrakteerd. De CT 200h is namelijk standaard voorzien van onder meer automatische transmissie, cruise control, climate control, lederen accenten in het interieur, een mooi uitgebalanceerd audiosysteem en het unieke Lexus Red Carpet Treatment. Ook wordt de CT 200h altijd geleverd met zelfherstellende lak – waardoor de kans op zichtbare krasjes sterk wordt verminderd. De CT 200h met Lexus Display Audio is voorzien van Mirror Link. Daarmee kun je het beeldscherm van je smartphone (waarop bijvoorbeeld een navigatie-app draait) projecteren op het beeldscherm in de auto.

Exclusief design voor F SPORT LINE
De CT 200h F SPORT LINE – de meest dynamische uitvoering van de CT 200h – is te herkennen aan zijn exclusieve design met afwijkende grille, voorbumper, achterspoiler en donkerkleurige 16-inch lichtmetalen wielen. In het interieur vallen direct de exclusieve sportpedalen, kleurstelling en het sport stuurwiel op. Het rijgedrag van de F SPORT LINE is door de tuning van het onderstel en de Performance dempers nóg scherper dan dat van de andere uitvoeringen.4 complete uitvoeringen
Lexus levert de CT 200h Hybrid met de keuze uit vier verschillende uitvoeringen. De CT 200h, de BUSINESS LINE, F SPORT LINE en de LUXURY LINE. Door de nieuwe, scherpe prijsstelling, rijd je nu de comfortabele, 136 pk sterke Lexus vanaf 26.690 euro.
Prijs Uitstoot Bijtelling
Lexus CT 200h Hybrid € 26.690 82 gr/km 14%
Lexus CT 200h Hybrid BUSINESS LINE € 28.690 88 gr/km 14%
Lexus CT 200h Hybrid F SPORT LINE € 31.390 88 gr/km 14%
Lexus CT 200h Hybrid LUXURY LINE € 35.990 88 gr/km 14%

 

Red Carpet Treatment standaard

Lexus levert elke nieuwe CT 200h Hybrid met het Lexus Red Carpet Treatment. Deze premium service omvat onder andere een haal- en brengservice en vervangend vervoer bij bijvoorbeeld een grote onderhoudsbeurt. Een vaste Lexus servicemonteur kijkt de auto na. Ook wordt na élke servicebeurt het exterieur én interieur vakkundig gereinigd.

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Head of Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles